3 mai 2024
Activităţi preventive în şcolile din Târgoviște, Găești, Fieni, Valea Voievozilor și Mănești

Activităţi preventive în şcolile din Târgoviște, Găești, Fieni, Valea Voievozilor și Mănești

„Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Nonviolență în Școli, la nivel național a fost inițiată Campania pentru conștientizarea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar, realizată de către Inspectoratul General al Poliției Române – Direcția Siguranță Școlară.

Astfel, polițiștii din cadrul Biroul Siguranță Școlară, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, s-au alăturat acestui proiect și vor desfășura la nivel local activități informativ-preventive în cadrul a cinci unități de învățământ preuniversitar din Târgoviște, Găești, Fieni, Valea Voievozilor și Mănești.

Obiectivul campaniei este acela de formare a unor comportamente nonviolente și a unor atitudini pozitive în rândul elevilor, bazate pe respect, empatie, responsabilitate si colegialitate.

Totodată, în cadrul campaniei, la nivelul fiecărei unități de învățământ participante, se va desfășura un concurs de creație cu tema „Siguranța Școlară”, care va consta în elaborarea unui material de informare și prevenție cu un logo privind siguranța școlară și un slogan sugestiv temei.

Concursul se va adresa elevilor participanți din clasele VI – VIII, materialele realizate fiind rezultatul întregului colectiv de școlari, coordonați în acest scop de profesori.

Campania pentru prevenirea consecințelor asociate faptelor de violență școlară în unitățile de învățământ preuniversitar se va desfășura până la data de 21 iunie a.c..

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial