3 mai 2024

ACL acuză PSD că ar vrea să fraudeze alegerile cu urna mobilă

aclComunicat de presă

Alianța Creștin Liberală Dâmbovița a luat notă cu preocupare de intenția PSD de a frauda alegerile prezidențiale pe orice cale, inclusiv prin practicarea unor metode de folosire nelegală a urnelor mobile.

În acest sens, încă de acum, reprezentanți ai TSD Dâmbovița organizează discuții cu alegători, cu și fără suferințe sau dizabilități, pe care încearcă să-i determine să solicite urna mobilă, asigurându-i că li se vor procura adeverințe medicale care să le permită votul la domiciliu.

Întrucât, în conformitate cu legea, solicitarea urnei mobile este condiționată de preexistența unor documente medicale eliberate de medicul curant sau de familie, punerea în operă a unui sistem organizat și controlabil de exprimare a votului presupune și colaborarea culpabilă a unor medici, aspect deosebit de grav, de natură a atrage răspunderea penală.

Cunoscând comportamentul electoral dubitabil al PSD, ilustrat în campaniile electorale anterioare, ne adresăm tuturor medicilor, indiferent de calitatea lor, cu rugămintea de a nu ceda la niciun fel de presiune și de a asigura exprimarea votului la domiciliu sau în unități spitalicești numai acelor alegători care se află în imposibilitate medical certificată de deplasare la secțiile de votare.

Totodată, solicităm președinților birourilor secțiilor de vot să verifice cu maximă atenție, în preziua votului, toate solicitările de urnă mobilă, astfel încât folosirea nejustificată a acestei posibilități de exprimare a votului să fie stopată.

Departamentul de comunicare ACL Dâmbovița,

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial