3 mai 2024

Aceștia sunt cei mai valoroși 10 fotbaliști din SuperLiga României

Cotele fotbaliștilor care activează în campionatul României au crescut per ansamblu, după calificarea naționalei la turneul final al Campionatului European de fotbal din Germania.

Mult timp, în competiție nu a existat niciun jucător pe care transfermarkt.com să îl coteze la mai bine de 5 milioane de euro. Acum, avem doi fotbaliști care depășesc acest prag, Dariu Olaru și Florinel Coman. Ei luptă și pentru titlul de golgheter, iar Coman este favorit să se impună, potrivit Las Vegas pariuri.

În Top 10 cei mai valoroși sportivi din întrecerea internă sunt 5 de la FCSB, 2 de la Universitatea Craiova și câte unul de la CFR Cluj, Farul Constanța și Rapid. Primii trei sunt jucători de atac, dar în top sunt și un portar, un fundaș dreapta și trei mijlocași centrali. De remarcat că printre cei zece este un singur stranier:

10. Albion Rrahmani (atacant kosovar, 23 de ani, Rapid) – 2,3 milioane de euro

Transferat în august 2023 de la FC Ballkani (Kosovo), cu 600.000 de euro, Rrahmani este acum unul dintre cei mai buni atacanți din SuperLiga. În decembrie 2023 era cota la 1.4 milioane. Se spune că Benfica Lisabona ar fi gata să ofere 8 milioane de euro pentru transferul său.

9. Adrian Șut (mijlocaș defensiv, 24 de ani, FCSB) – 2,3 milioane de euro

Adrian Gheorghe Sut in meciul de fotbal dintre FCSB si CFR Cluj, din cadrul Superligii Superbet, desfasurat pe Stadionul Steaua-Ghencea din Bucuresti, duminica 6 august 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Adrian Șut era cotat la 300.000 de euro în 2019, când a semnat cu FCSB. A crescut constant în evoluție și în valoare de piață. Cota sa era de 2 milioane de euro în decembrie 2023. Are șanse mari să fie în lotul României pentru Euro 2024.

8. Vladimir Screciu (mijlocaș defensiv, 24 de ani, Universitatea Craiova) – 2,4 milioane de euro

Produs al Universității Craiova, Vladimir Screciu a fost transferat de Genk (Belgia) în 2018, cu 2 milioane de euro. S-a întors „acasă” și acum este titular de drept în echipa olteană. Și el are șanse mari să meargă la Euro.

7. Tudor Băluță (mijlocaș defensiv, 24 de ani, Farul Constanța) – 2,6 milioane de euro

Tudor Băluță s-a format la Viitorul și era una dintre marile promisiuni ale fotbalului românesc. În iunie 2018 era cotat la 4,5 milioane de euro, dar nu a reușit să se impună în străinătate, iar valoarea de piață i-a tot scăzut. Este accidentat de mult timp.

6. Ștefan Târnovanu (portar, 23 de ani, FCSB) – 2,8 milioane de euro

Ștefan Târnovanu este cel mai valoros portar din campionatul intern. Titularul dintre buturile FCSB-ului este la apogeul valorii de piață, iar cota îi va crește și mai mult dacă va reuși să se impună în duelul cu Moldovan (care nu a jucat nici măcar un minut la Atletico Madrid), pentru titularizarea la echipa națională.

5. Octavian Popescu (mijlocaș ofensiv, 21 de ani, FCSB) – 5 milioane de euro

În decembrie 2023 era evaluat la 3,4 milioane de euro, iar cota o să îi tot scadă dacă va continua pe linia evoluțiilor slabe. Are talent, dar este blocat psihic și nu îi mai iese nimic pe teren. Nu a mai fost convocat la loturile naționale.

4. Cristian Manea (fundaș dreapta, 26 de ani, CFR Cluj) – 3,2 milioane de euro

Și Cristi Manea este într-un oarecare declin, dar nu la fel de abrupt precum Octavian Popescu. Fundașul lateral nu mai este titular de drept în echipa clujeană. În decembrie 2023 era cotat la 3,5 milioane de euro.

3. Alexandru Mitriță (mijlocaș ofensiv, 29 de ani, Universitatea Craiova) – 3,2 milioane de euro

Ionut Alexandru Mitrita in meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si Otelul Galati, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 24 iulie 2023.,Image: 791997723, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Alexandru Mitriță este cel mai important jucător al Universității Craiova în acest moment. Atunci când îi merge jocul, echipa câștigă, iar în ultimul timp i-a tot mers, astfel că „alb-albaștrii” au ajuns pe locul 2 în SuperLigă. Cel pe care New York City plătea 8 milioane de euro în 2019 mai are multe de arătat în fotbal.

2. Florin Coman (mijlocaș ofensiv, 25 de ani, FCSB) – cotă de piață 6 milioane de euro

Este probabil cel mai bun sezon al lui Florinel Coman din întreaga carieră. Mijlocașul ofensiv al „roș-albaștrilor” conduce în topul golgheterilor după 30 de etape, plus o rundă din Play-off și, în mod normal, va fi titular în echipa națională la Euro 2024.

1. Darius Olaru (mijlocaș ofensiv, 26 de ani, FCSB) – 6,5 milioane de euro 

Cel mai valoros fotbalist din SuperLiga în acest moment este mijlocașul ofensiv Darius Olaru. Căpitanul celor de la FCSB este și el în lupta pentru titlul de golgheter. Punctele sale forte sunt de capacitatea de efort și determinarea cu care abordează fiecare meci.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial