8 mai 2024

Accidente la Bujoreanca şi Crângurile! Doi oameni, duşi de urgenţă la spital

www.mariusbuga.ro_images_accident1Un conducător auto, în timp ce se deplasa pe DN 1 A, pe raza localității Bujoreanca, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a două persoane, pasagere în autovehicule, care au fost transportate la spital pentru investigații medicale.

Totodată, pe DN 7, în localitatea Crângurile, a avut loc o coliziune între două autoturisme în urma căreia o persoană a fost rănită ușor.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că accidentul rutier s-a produs pe fondul nepăstrării distanței în mers.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosar penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

pistol-cu-gazStimaţi cetăţeni,

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat sã se prezinte înainte de împlinirea termenului la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

– permisele de armă (copie și original) şi armele înscrise în acestea;

– actul de identitate (copie și original);

– permisul de vânătoare şi carnetul de membru vânător vizat pe anul în curs (copie și original în cazul persoanelor cu drept de port şi folosire a armelor de vânătoare);

– cerere tip;

– o fotografie color (dimensiunile 4×5 cm) ;

– adeverinţă care să ateste calitatea ce a determinat acordarea autorizării pentru a deţine arma de apărare şi pază (în cazul persoanelor care îndeplinesc o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii publice);

– documentele de predare-primire (contract de închiriere) a armelor de apărare şi pază (în cazul în care sunt închiriate de la armurieri autorizaţi);

– adeverinţă care să ateste calitatea de antrenor sau sportiv categoria I pentru persoane care deţin arme de tir şi nu sunt vânători autorizaţi;

– atestatul de colecţionar în cazul persoanelor fizice care deţin arme de colecţie;

– certificatul medical tip din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat de o unitate specializată, cu cel mult 6 luni înainte de depunerea cererii;

– aviz psihologic din care să rezulte că persoana este aptă să deţină şi să folosească arme şi muniţii, eliberat cu cel mult 12 luni înainte de depunerea cererii, de către un psiholog autorizat pentru astfel de teste, atestat în condiţiile legii;

– certificat de cazier judiciar.

Poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliție Petrești și Uliești au organizat o acţiune pe raza de competență pentru verificarea respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat doi bărbați în timp ce dețineau la domiciliu două arme neletale de autoapărare, supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată, aceștia nu au predat armele la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

baniBănuită de furtul unor bani dintr-o locuință, identificată de polițiști

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de o femeie de 56 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras bani din locuință.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat principala bănuită în persoana unei tinere de 28 de ani, din localitate.

În sarcina acesteia s-a reținut că în ziua de 08 mai a.c., ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, prin folosirea de chei potrivite și ar fi sustras 1.700 de lei și mai multe documente.

Ulterior, persoana vătămată s-a prezentat la sediul poliției, declarând că s-a împăcat cu bănuita.

Având în vedere că, potrivit Codului Penal, împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, poliţiştii vor propune soluţie legală prin Parchet.

pucb3Razie a poliţiştilor din Pucioasa

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Orașului Pucioasa, sprijiniți de colegii de la Secția nr. 11 Poliție Rurală Pucioasa, au desfăşurat o acțiune pe raza de competenţă, pentru prevenirea și combaterea faptelor de comerț ilicit, a infracțiunilor cu violență și a accidentelor de circulație.

Astfel, poliţiştii au controlat 48 de autovehicule și au verificat 68 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.565 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 10 au fost pentru încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice prevăzute de Legea 61/1991, două la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 3 pentru nerespectarea OG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și două la alte acte normative.

De asemenea, 16 participanţi la traficul rutier au fost amendaţi pentru abaterile comise, în conformitate cu O.U.G. 195/2002, fiind reținute două permise de conducere și două certificate de înmatriculare.

Ca măsură complementară, polițiștii au confiscat materiale de construcții și produse de panificație, a căror proveniență nu a putut fi justificată.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial