28 martie 2024
FOTO/VIDEO – În această dimineață – Percheziții după o țeapă de 8000 de euro

FOTO/VIDEO – În această dimineață – Percheziții după o țeapă de 8000 de euro

Percheziții în Giurgiu și București, în această dimineață, la mai multe persoane bănuite că ar fi făcut afaceri ilegale.

Cei vizați sunt suspectați că ar fi obținut 8000 de euro, prin intermediul a două societăți, după ce ar fi plasat mai multe comenzi către firme de transport, dar fără să achite contravaloarea serviciilor promise.

”La data 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găești, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu și municipiul București, la patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Totodată, polițiștii vor pune în executare 4 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate a reieșit faptul că bănuiții, în perioada ianuarie – aprilie 2023, prin intermediul a două societăți comerciale pe care le-ar fi folosit drept case de expediții, ar fi plasat comenzi către diverse firme de transport. Ulterior, după ce ar fi primit banii de la beneficiarii transporturilor, aceștia i-ar fi oprit integral, fără a achita contravaloarea transportatorului.

De asemenea, cei în cauză, pentru a crea aparența achitării contravalorii transportului, ar fi îndrumat persoana vătămată să trimită documentele aferente la adresele fictive ale societăților comerciale, din județele Arad și Hunedoara, însă fără a fi ridicată corespondența. Prejudiciul creat se ridică la 8.000 de euro. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor procedurale prevăzute de lege.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul de nevinovăție”, precizează IPJ D-ța.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial