27 aprilie 2024

Accidente în Târgovişte, Răcari şi Malu cu Flori!

mfo3Nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni și nepăstrarea distanței în mers, cauze generatoare de accidente rutiere

La data de 27 decembrie a.c., pe raza localităților Târgoviște, Malu cu Flori și Colacu au fost înregistrate trei accidente de circulaţie, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a altor două.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că un conducător auto nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare în timpul deplasării.

De asemenea, celelalte două evenimente s-au produs pe fondul traversării neregulamentare a părții carosabile.

Pentru prevenirea implicării pietonilor în accidente rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asiguraţi-vă din ambele părţi şi convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie sa fiți mai prudenți!

poliÎn cadrul acțiunilor desfășurate ieri pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii dâmbovițeni au intervenit la peste 40 de evenimente și au aplicat aproape 200 de sancțiuni contravenționale

Ieri, 27 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a continuat să acționeze pe raza județului pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Polițiștii au organizat 5 acțiuni și au intervenit la 44 de evenimente, dintre care 31 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 32 de infracţiuni, dintre care 5 în flagrant.

Totodată, pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 190 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.940 de lei, dintre care 22 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, două la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite şi 163 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

pet11 persoane sunt cercetate de poliţişti pentru operațiuni ilegale cu articole pirotehnice

La data de 27 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acţiunile pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu obiecte pirotehnice.

11 persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 25 de ani, au fost depistate în timp ce aveau asupra lor materiale pirotehnice a căror deţinere şi comercializare este interzisă prin lege.

Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, poliţiştii au indisponibilizat 817 articole pirotehnice.

În această perioadă, poliţia dâmboviţeană le recomandă părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale care ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial