27 aprilie 2024

Accidente în Dâmbovița – O persoană, grav rănită, alte cinci rănite ușor!

accag6Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița vă informează:

În perioada 09 – 10 decembrie a.c., pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate patru accidente de circulaţie, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a altor cinci.

În ceea ce priveşte cauzele generatoare, unul dintre accidentele rutiere s-a produs ca urmare a abaterilor comise de bicicliști și unul pe fondul nepăstrării unei distanțe corespunzătoare în timpul deplasării.

De asemenea, neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi a determinat producerea unui accident de circulaţie, iar celelălalt a avut drept cauză generatoare neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă:

  • conducătorilor auto:

– să respecte viteza maximă legal admisă pe sectorul de drum pe care circulă;

– să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo şi de trafic;

– să verifice înainte de a pleca la drum starea tehnică a autovehiculului;

– să se asigure și să efectueze cu atenţie orice manevră în trafic;

– să nu utilizeze telefonul mobil în timpul deplasării, dacă acesta nu este prevăzut cu dispozitivul “mâini libere”;

– să nu conducă  sub influenţa băuturilor alcoolice sau dacă sunt obosiţi ;

– să evite orice altă preocupare care le-ar putea distrage atenţia în timpul deplasării.

– să manifeste atenție sporită și să reducă viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni;

  • bicicliștilor:

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie atât pentru siguranţa dumneavoastră cât şi pentru a celorlalte categorii de participanţi la trafic.

În situaţia în care aţi consumat alcool, nu vă deplasaţi pe bicicletă.

Semnalizaţi din timp şi vizibil orice schimbare a direcţiei de deplasare.

Manifestaţi atenţie sporită în zona intersecţiilor. Opriţi-vă la colţul străzilor pentru a vă asigura că puteţi continua deplasarea în condiţii de siguranţă.

Concentraţi-vă permanent asupra traficului. Nu ascultaţi muzică şi nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce vă deplasaţi cu bicicleta.

Fiţi vizibili în trafic! Purtaţi haine de culori aprinse, care vă pun în evidenţă atunci când folosiţi bicicleta, iar noaptea, dacă nu puteţi evita călătoria, este recomandat să purtaţi o vestă reflectorizantă.

Dotaţi-vă bicicleta cu o semnalizare corespunzătoare şi folosiţi pistele destinate bicicliştilor.

Verificaţi starea tehnică a bicicletei (întotdeauna, înainte de plecare, faceţi o scurtă verificare privind starea corespunzătoare a anvelopelor, funcţionarea frânelor, a avertizorului sonor şi a sistemului de iluminare).

accag7Trei persoane sunt cercetate de polițiștii rutieri pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

În zilele de 09 și 10 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Târgoviște au depistat un bărbat de 36 de ani în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, alți doi bărbați sunt cercetați de polițiști, după ce au fost surprinși conducând autovehicule pe raza județului, deși nu posedau permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial