28 iunie 2022
A murit Cornelia Catanga. Cântăreaţa nu a mai putut fi resuscitată

A murit Cornelia Catanga. Cântăreaţa nu a mai putut fi resuscitată

Cornelia Catanga a murit. Potrivit unor surse medicale, Cornelia Catanga a fost transportată la spital cu ambulanța vineri dimineață, a intrat în stop cardio respirator și nu a mai putut fi resuscitată. Cântăreața suferea de Covid-19.

În vara lui 2019, artista a suferit un stop cardio-respirator şi avea montat un stent la inimă.

Cine a fost Cornelia Catanga

Potrivit bestmusic.ro, Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, judeţul Buzău, şi a fost nepoata violonistei Maricica Catanga.

În 1964, Cornelia a început să cânte la acordeon, iar în 1966 a cântat pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului (jud. Prahova).

Din 1967, solista a cântat la nunţi, botezuri şi petreceri.

Catanga a făcut primul pas spre celebritate în anul 1969, după ce a participat la o preselecţie la Casa de Creaţie din Buzău. Aici a fost descoperită de Doina Badea, cu care a colaborat un an, că solist instrumentist (acordeon) în cadrul formaţiei acesteia de turneu.

În 1971, a cântat pentru prima dată alături de Toni Iordache, iar în perioada 1972 — 1978, a început să cânte la nunţi alături de Nicolae Florian şi Marin Nasturică.

În 1979, Catanga a cantat pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar în 1985 a avut primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu şi Alexandru Arșinel).

Din 1986, au început  turneele în străinătate (în special Israel, dar şi Berlin) și a lansat primul LP în 1989, acompaniată de orchestra lui Ion Onoriu.

După 1995, a înregistrat colaborări cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana Groza, dar a continuat colaborările şi cu Nicolae Nitescu și Florica Rosioru.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial