27 aprilie 2024
A furat un card bancar dintr-o maşină şi a scos o sumă uriaşă

A furat un card bancar dintr-o maşină şi a scos o sumă uriaşă

Un individ, de 36 de ani, este cercetat de poliţiştii din Târgovişte după ce ar fi furat un portofel dintr-o maşină parcată.

Ulterior, spun anchetatorii, acesta ar fi folosit cardul proprietarului şi ar fi retras de la un bancomat, de 5 ori, în total 14400 de lei.

Evident, toate retragerile au fost înregistrate de camerele de supraveghere ale ATM-urilor de unde a scos banii, iar imaginile sunt probă în anchetă.

“În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, pe numele unui bărbat de 36 de ani, din Roșiori de Vede, a fost emis un mandat de arestare preventivă.

Acesta, inițial, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, fiind cercetat în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, efectuarea fără drept de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, la data de 11 martie a.c., bănuitul ar fi sustras un portofel din interiorul unui autoturism al cărui geam era întredeschis și ar fi efectuat cinci operațiuni de retragere numerar de pe un card bancar ce aparține unui bărbat de 63 de ani.

Prejudiciul se ridică la 14.400 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, precizează IPJ Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial