5 mai 2024
A fost razie,  azi-noapte, in Dambovita. Ce nereguli au gasit politistii

A fost razie, azi-noapte, in Dambovita. Ce nereguli au gasit politistii

În cadrul raziei desfășurate noaptea trecută, polițiștii au aplicat peste 460 de sancțiuni contravenționale, au reținut 20 de permise, au retras 22 de certificate de înmatriculare și au constatat 6 infracțiuni la regimul rutier.

În cursul nopții de 12 spre 13 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat în cadrul unei razii privind menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, descurajarea faptelor antisociale și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de la structurile de ordine publică, rutieră, investigarea criminalității economice, investigații criminale, criminalistică și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Polițiștii au constatat 11 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru neregulile descoperite, au aplicat 465 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 140.150 de lei.

Din totalul amenzilor aplicate, 364 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G 195/2002 și 97 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere și au retras 22 de certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 12 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat în trafic, pe raza comunei Potlogi, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 30 de ani, în timp ce ar fi condus autoturisme, fără a poseda permise de conducere valabile pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, pe drumul județean 702 A și drumul comunal 81, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au depistat alți doi bărbați, cu vârste cuprinse între 27 și 28 de ani, din comunele Ludești și Uliești, care ar fi condus autoturisme, deși nu posedau permise de conducere valabile pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 13 august a.c., în jurul orei 00:07, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au oprit pentru control, pe drumul comunal 9A, din comuna Iedera, un motociclu condus de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Ziduri.

Întrucât emana halena alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că motociclul nu era neînmatriculat și că șoferul nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în jurul orei 03:42, polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au surprins în trafic, în comuna Produlești, un alt bărbat, de 53 de ani, în timp ce ar fi condus un autoturism, fiind sub influența alcoolului.

Șoferul fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penal sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

sursa: IPJ Dambovita

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial