vin. oct. 25th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_lemneAcţiune a poliţiştilor dâmboviţeni pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi reducerea riscului rutier

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o acţiune pe raza judeţului pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, având în atenţie şi depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

Astfel, poliţiştii au controlat 565 de vehicule şi au constatat 2 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 66.000 de lei, au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Din totalul amezilor, 191 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulaţie prevăzute de OUG 195/2002, 21 pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi 26 la Legea 61/1991 privind normele de convieţuire socială, ordinea şi liniştea publică.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au confiscat 41.4 m³ de material lemnos a căror provenienţă nu a putut fi justificată.

Exemple:

Poliţiştii din Fieni au depistat un tânăr de 25 de ani, din Pietroşiţa, în timp ce transporta cu o autoutilitară 11.8 m³ de material lemnos, esenţă răşinoase.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că nu erau respectate specificaţiile din avizul de însoţire în ceea ce priveşte cantitatea şi specia materialului lemnos transportat.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

De asemenea, un alt bărbat de 40 de ani, din Pucheni, a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010, după ce a fost depistat de poliţiştii în timp ce transporta cu o autoutilitară 13m³ de material lemnos, esenţă fag, fără să deţină documente justificative de provenienţă.

Totodată, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos.