6 mai 2024
Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali, mobilizați pe drumurile intens circulate

Polițiștii, jandarmii și polițiștii locali, mobilizați pe drumurile intens circulate

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat ample acțiuni în sistem integrat, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, peste 100 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali, au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind organizate 20 de filtre.

Astfel, au fost legitimate 447 de persoane, controlate 360 de autovehicule și testați 125 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Totodată, polițiștii au aplicat, în total, 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.485 de lei. Din totalul sancțiunilor, 183 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice.

Alte 55 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 8 permise de conducere (3 pentru depășirea regimului legal de viteză) și au retras 9 certificate de înmatriculare. Polițiștii, în colaborare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor continua activitățile circumscrise ordinii și siguranței publice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial