joi. oct. 24th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_aiorga2Bănuit de furt dintr-o societate comercială, identificat cu operativitate de poliţiştii găeşteni

În urma activităţilor specifice, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au identificat un tânăr, din Petreşti, bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că în cursul nopţii de 23/24 iulie a.c., acesta ar fi sustras dintr-o societate comercială mai multe produse alimentare şi băuturi alcoolice.

Pentru a preveni sustragerea unor bunuri din magazine, poliţia recomandă agenţilor economici să adopte o strategie de siguranţă a magazinului în conformitate cu prevederile Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Cele mai eficiente strategii de prevenire sunt cele care combină dispozitivele tehnice de siguranţă cu vigilenţa angajaţilor. Eficacitatea camerelor de supraveghere cu circuit închis este sporită de o bună iluminare, de folosirea unor oglinzi amplasate pentru vizualizarea „unghiurilor moarte” din spaţiul comercial, precum şi de un persoanal bine instruit.

Este recomandat să vă dotaţi magazinul cu un sistem de alarmă şi să apelaţi la serviciile unei societăţi specializate de pază şi intervenţie rapidă.