joi. oct. 24th, 2024

prefectim“Dacă ați fost la câteva ședințe de Colegiu Prefectural și la câteva acțiuni pe care le-am făcut aici cu primarii, ați văzut că a fost o debandadă totală.

În momentul în care ești într-o ședință în care vrei să lămurești niște lucruri referitoare la activitatea lor, constați că vorbesc toți în același timp. Nu este normal.

Dar am făcut tot ce am putut pentru disciplinarea lor. Există și primari care sunt pasageri prin primărie. Adică au delegat toate activitățile. Exemple ar fi primarul de la Gura Foii, Butimanu, primari care nu îndeplinesc nici 10% din atribuțiile pe care s-au angajat să le îndeplinească în fața cetățenilor.

Nu o să pot să accept din partea nimănui așa ceva. Le-am cerut tuturor să fie la dispoziția cetățeanului. Am și exemple pozitive. Aici am putea vorbi despre primarul de la Cojasca. Acolo am fost de multe ori. La ora 08.00 toată lumea este în Primărie, la ora 16.00 toată lumea este în Primărie.

Nu găsești ușa închisă. Am întâlnit primari în perioada de iarnă, atunci când vremea le cerea să fie la post, care aveau primăriile încuiate. Am primit un apel de la o comună din sudul județului că drumul este înzăpezit și nu se aștepta nimeni ca eu să fiu acolo în 45 de minute, fiind vorba despre latura opusă a județului. Am găsit primăria încuiată.

Nu voi tolera niciodată așa ceva. Avem primari gospodari la Voinești, la Șotânga, la Braniștea și în alte localități unde primarii au început să scoată comunele din anonimat. Primarul este de fapt gospodarul localității.

Am fost în unele primării și am găsit praf și murdărie. Cred că de 10-15 ani nu s-a mai făcut curat acolo. Cu riscul de a mă face detestat, nu am putut să nu le fac observațiile direct.

Eu cred că ar trebui să ne schimbăm mentalitatea cu toții în administrația locală. Ar trebui să se stabilească niște criterii de performanță ale primarilor.

Normal ar fi ca în momentul în care el nu îndeplinește aceste criterii să nu mai fie desemnat să candideze de partidul din care face parte”, a declarat pentru Jurnal de Dâmbovița prefectul Ioan Marinescu.