joi. oct. 24th, 2024

www.mariusbuga.ro_images_tigari4300 de ţigarete, confiscate de poliţiştii din Dâmboviţa

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia depistării şi sancţionării actelor de comerţ ilicit cu produse din tutun, ocazie cu care au fost verificaţi 14 agenţi economici.

În urma neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, potrivit Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, a căror valoare se ridică la 7.500 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 3300 de ţigarete şi 55 litri băuturi alcoolice pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative de provenienţă.

Totodată,în urma unor acţiuni similare, poliţiştii din Târgovişte şi Titu au confiscat 1000 de ţigarete, comercializate ilegal.

www.mariusbuga.ro_images_rutieraDepistaţi în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, deşi nu aveau acest drept

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, din Niculeşti.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta avea exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendată.

Pe numele celui în cauză, a fost întocmit dosar pebal sub aspectul cmiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.

Totodată, un alt tânăr, de 22 de ani, din Costeşti Vale, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, după ce a fost depistat de poliţiştii din Titu în timp ce conducea un moped pe raza localităţii, deşi nu avea acest drept.