mie. oct. 23rd, 2024

 

www.mariusbuga.ro_images_etilotestŞTIRE DE PRESĂ

 Trei infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumruile publice, reţinute în sarcina unui bărbat, din Petreşti

La data de 10 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier au depistat un bărbat, de 53 de ani, din localitatea Petreşti care se deplasa cu un moped neînregistrat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halena alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”, „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.