28 aprilie 2024

VIDEO – Dezastrul adus de ploi! Uite ce necazuri a lăsat potopul în urmă

irasc4Ploile de vara s-au intetit si au semanat dezastru in multe zone din tara. Paraiele umflate s-au revarsat peste casele si curtile oamenilor.

Comuna Darmanesti, din Dambovita, a fost acoperita de suvoaie mari. Apa, care masura si un metru adancime, a intrat peste tot, in gradini, hambare si locuinte.

Patru batrani care s-au refugiat speriati in podurile caselor au fost recuperati de pompieri si dusi in zone sigure.

In Livadea, Prahova, un batran de 76 de ani a fost luat de ape chiar din spatele curtii. Iesise in plina noapte sa curete canalul, pentru ca apa care venea cu viteza de la munte sa se poate scurge. Sotia lui a incercat sa-l salveze, dar i-a dat drumul cand a simtit ca se duce si ea. Doua ore mai tarziu vecinii l-au gasit pe batran fara viata, cativa metri mai la vale.

Dezastru a fost si in localitatea Coada Izvorului, tot in Prahova. Tunete, fulgere si grindina, apoi o viitura puternica s-au napustit peste oameni.

O femeia si-a pierdut toate pasarile in furtuna, iar acum se teme ca o sa ramana si fara casa, care se poate prabusi de la atata apa.

Localitatea Rascaieti, din Dambovita, a fost lovita de suvoaie pentru a patra oara anul acesta. Toate fantanile s-au umplut de mal, asa ca oamenii au cerut disperati ajutor. Primaria le-a trimis un camion cu bidoane cu apa potabila.

Pana sambata dupa-amiaza hidrologii ne avertizeaza ca zeci de rauri din 30 de judete ale tarii sunt in pericol sa provoace inundatii.

Vijelia cu aspect de tornada a lovit comuna Hanesti cu o violenta extrema. Acoperisurile a peste 30 de case au fost distruse. Bucati de tabla si lemn au zburat prin aer. Doua case au fost puse cu totul la pamant de furtuna puternica insa, din fericire, nimeni nu a fost ranit. Peste sediul politiei s-a rasturnat un brad, iar in curtea Primariei toti copacii au fost secerati de vijelie.

In Vaslui, un adolescent de 17 a fost lovit de trasnet, in timp ce se afla cu vacile la pascut. Medicii au reusit sa-l stabilizeze, dar starea lui este critica.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial