joi. oct. 24th, 2024

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu efective de poliţie rutieră, au organizat pe raza municipiului Târgovişte o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, depozitării şi transportului produselor alimentare.

Astfel, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale privind protejarea populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite, precum şi pentru încălcarea legislaţiei privind circulaţia pe drumurile publice, valoarea acestora ridicându-se la 22 000 de lei.

În cadrul acţiunii, a fost oprită în trafic pentru control o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Bucureşti.

Cu ocazia controlului, poliţiştii au descoperit că acesta transporta mai multe produse alimentare, a căror provenienţă nu a putut fi stabilită.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a bărbatului, iar produsele alimentare, în valoare de 18 000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării şi continuării cercetărilor.

În acest final de săptămână, poliţiştii dâmboviţeni vor acţiona pe raza întregului judeţ, pentru a le crea cetăţenilor un climat de ordine şi siguranţă civică

În perioada 21-23 februarie 2014, poliţiştii angrenaţi în dispozitivele constituite vor întreprinde măsuri specifice pentru asigurarea unui climat de siguranţă, cât şi pentru anticiparea eventualelor riscuri ce pot afecta climatul social.

Astfel, efective ale poliţiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere ce tranzitează judeţul Dâmboviţa, pentru prevenirea accidentelor rutiere, acţionând cu precădere pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice ori a produselor stupefiante.

Poliţiştii specializaţi în invetigarea fraudelor vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi transportului produselor cerealiere şi a derivatelor din acestea, precum şi în domeniul produselor alcoolice.

Totodată, aceştia vor avea o prezenţă activă în târgurile şi oboarele săptămânale, de pe raza judeţului, pentru a proteja populaţia împotriva activităţilor comerciale ilicite.

Efective de ordine publică, în colaborare cu poliţişti specializaţi în investigaţii criminale vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi a infracţiunilor judiciare la discotecile şi barurile cu program prelungit, pentru prevenirea şi combaterea furturilor, a faptelor de cerşetorie şi vagabondaj.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase vor verifica respectarea prevederilor legale privind regimul armelor şi muniţiilor şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii dâmboviţeni au identificat autorii în cazul unor furturi comise pe raza judeţului Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Gura Şuţii au fost sesizaţi de către un bărbat, în vârstă de 21 de ani, din localitate, cu privire la faptul că acesta a fost victima unei infracţiuni de furt.

O echipă de cercetare s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care s-a stabilit faptul că persoane necunoscute au spart geamul de la uşa de acces în locuinţa părţii vătămate, sustrăgând din dormitorul locuinţei, o sumă de bani.

Ieri, 20 februarie a.c., în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat autorul, în persoana numitului R.N., de 24 de ani, din Gura Şuţii.

Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, efectuându-se cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Totodată, în ziua de 20 februarie 2014, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Moreni au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras o conductă, de pe raza localităţii Gura Ocniţei.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat autorii în persoana numiţilor D.I., G.V., D.A., T.I. şi B.D., cu vârste cuprinse între 25 şi 41 de ani, toţi din comuna Gura Ocniţei.

În sarcina acestora s-a reţinut că, prin decopertarea solului, au sustras 355 metri liniari de conductă metalică inactivă, aparţinând unei societăţi comerciale.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţiştii dâmboviţeni au depistat un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate

Poliţiştii Secţiei 13 Poliţie Rurală Titu au depistat pe numitul C.Ş., de 54 de ani, din localitatea Româneşti, pe numele căruia Tribunalul Dâmboviţa a emis un mandat de executarea a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de liberatate pe o perioadă de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de „evidentiere, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive”.

Bărbatul a fost reţinut şi depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa.