vin. oct. 18th, 2024

FACILITĂȚI FISCALE PENTRU CONTRIBUABILI

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Ploiești informează contribuabilii că pe portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală www.anaf.ro a fost publicat, la rubrica Asistență Contribuabili, „Ghidul pentru accesarea facilităților fiscale stabilite prin OUG 107/2024 ”.

Materialul informativ se adresează următoarelor categoriile de debitori, care pot beneficia de facilitățile fiscale prevăzute de OUG nr. 107/2024, cu modificările și completările ulterioare: persoane fizice, persoane juridice de drept public sau privat, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii liberale, unităţi administrativ-teritoriale.

Materialul postat oferă informații despre facilitățile fiscale ce pot fi acordate debitorilor, într-o manieră accesibilă și simplificată, condițiile pe care aceștia trebuie să le îndeplinească, cât și pașii care urmează a fi parcurși pentru a beneficia de aceste facilități.

Informaţii suplimentare pot fi obținute prin următoarele modalități: prin participarea la seminare web, telefonic – prin apelarea Call-center, la numărul 031.403.91.60, în cadrul unităţilor fiscale teritoriale – structurile de asistenţă și oferire servicii contribuabili.

Baza legală:

– O.U.G. 107/2024, pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, cu modificările și completările ulterioare;

– O.M.F. nr. 5521/2024, pentru aprobarea Procedurii de anulare a unor obligaţii bugetare.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa