mie. oct. 23rd, 2024

Val de anchete după moartea tragică a unui tânăr în vârstă de 22 de ani, care s-a prăbuşit în gol, ieri după-amiază, de la fereastra unui salon al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Bărbatul era de fel din oraşul Găeşti şi fusese transferat la Târgovişte joi noaptea, spun oficialii spitalului.

Se afla internat în Secţia Chirurgie, din cauza unor plăgi pe care şi le-ar fi provocat prin autoagresiune, au mai precizat medicii.

Doctorii spun că tragedia s-ar fi întâmplat chiar sub privirile celor din familia sa, în timpul programului de vizită.

Rămâne însă un lung şir de întrebări în urma morţii tânărului.

„Pacient în vârstă de 22 de ani se internează în data de 10.05.2024 la ora 24:32, prin redirecționare de la CPU Găești, pentru traumatism craniofacial prin autoagresiune. Examinarea computer-tomografică, în baza protocolului de traumă, a evidențiat doar hematoame epicraniene. Astfel, pacientul a fost internat în Secția Chirurgie Generală pentru tratament de specialitate al plăgilor.

Pe parcursul spitalizării și chiar din momentul prezentării la Camera de Gardă, a manifestat fenomene psihotice care au fost tratate cu medicație specifică per os și injectabilă, cu evoluție favorabilă.

La ora 16:50, în timpul programului de vizită, în prezența familiei, pacientul se aruncă pe geam din salonul Secției de Chirurgie Generală de la etajul 1.

Este găsit inconștient în curtea interioară a spitalului, cu Glasgow Coma Scale 3 puncte, semn de traumatism cranio-cerebral grav, cu hemoragie intraparentimatoasă post-traumatică, cel mai probabil, și respirație agonice.

Se practică de urgență intubație orotraheală și ventilație mecanică pe balon Ruben, se transportă la UPU pe targă de transport, unde, peste 20 de minute, instalează bradiasistolă pe suport ventilator.

Se inițiază de urgență manevre de resuscitare mecanice și farmacologice, conform protocolului național, fără reluare a activității cardiace spontane.

Astfel, se declară exitus în data de 10.05.2024, la ora 18:30”, a precizat dr. Diana Bonto, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.