“Din datoria către FRF, 50% înseamnă amenzile pe care le-a primit Ilie Dinu, pentru că a înjurat observatorii la meciuri”, sună reproşul viceprimarului de la Titu ❚ Chiar şi la bazinul de înot sunt cheltuieli foarte mari, de 240 de milioane lei vechi lunar, susţinute integral din bugetul local
Omul care conduce activitatea divizionarei C Urban Titu, Vlad Oprea recunoaşte că la echipă sunt întârzieri salariale, dar spune că ele vor fi rezolvate în cel mai scurt timp. Viceprimarul oraşului Titu îi asigură însă pe iubitorii de fotbal că echipa îşi va continua activitatea, neexistând riscul abandonului competiţional.
Oprea anunţă însă schimbări importante la nivelul lotului, începând din iarnă, vizaţi fiind jucătorii care fac politică la club, în favoarea fostului primar Ilie Dinu, care vizează acum un post de deputat din partea PDL. În ziarul de mâine vom prezenta un interviu şi cu Ilie Dinu, care exclude orice intenţie de a prelua echipa din Titu.
Rep.: Domnule Oprea, la Urban Titu se pare că sunt probleme serioase, de vreme ce jucătorii au evoluat cu banderole pe braţ, în semn de protest că nu şi-au primit ultimele două salarii.
– Jucătorii nu şi-au mai primit salariile de 40 de zile, dar sunt probleme şi la echipele mari, din Liga I, unde sunt fotbalişti neplătiţi de trei-patru luni. Am găsit însă o finanţare, astfel încât să ne achităm de jumătate din datoria avută faţă de jucători. Din păcate, influenţaţi de situaţia din clasament, dar şi de rezultatele modeste obţinute până acum, sponsorii au fost mai rezervaţi în a susţine echipa, aşa că din 40 de agenţi economici care ne-au promis sprijin, ne bazăm doar pe trei. Credeţi-mă că primul lucru pe care îl facem atunci când mergem undeva este să cerem bani pentru echipa de fotbal. Asta înseamnă că nu ne-am luat atenţia de la băieţi şi că reprezintă un interes pentru noi. Mă deranjează însă că, de ceva vreme, sunt jucători care au început să facă politică, influenţaţi de fosta conducere a primăriei. Dacă ar fi fost aşa de preocupată de situaţia echipei, fostul primar ar fi trebuit să plătească cele trei salarii restante din campionatul trecut sau datoriile la federaţie, pentru care am garantat cu salariul meu. Din datoria către FRF, 50% înseamnă amenzile pe care le-a primit Ilie Dinu, pentru că a înjurat observatorii la meciuri. Din iarnă, cu acordul domnului Croitoru, vom face câteva schimbări în echipă, pentru că nu este normal ca nişte jucători care vin de două ori pe săptămână la antrenamente, care mai şi instigă sau fac o atmosferă nu tocmai propice performanţei, să mai continue alături de noi, cu salarii de 17 milioane pe lună. Mai mult, fac diverse afirmaţii prin oraş sau prin vestiar, că era bine cu fosta conducere şi că e rău cu actuala.
Sprijin necondiţionat pentru Croitoru
Rep.: Apare îngrijorarea că Urban Titu nu va finaliza campionatul. Să ne face griji în acest sens?
– Echipa va ieşi din blocajul economic, dar mai trebuie să apară şi rezultatele. E greu când ne aflăm pe unul din ultimele locuri ale clasamentului şi să-i convingem pe agenţii economici de pe raza oraşului să dea bani la fotbal. De anul viitor va exista o asociere între echipa de fotbal şi consiliul local, după modelul Târgovişte, Ştefăneşti, Tulcea sau Vâlcea, astfel ca bugetul să fie susţinut de primărie.
Rep.: Antrenorul Croitoru a plecat pentru câteva zile de la echipă, e posibil ca din iarnă să plece de tot?
– Vom colabora cu antrenorul Croitoru atât timp cât va dori să rămână la Titu. Nu i-am pus condiţii, înţelegem situaţia, iar dânsul este profesionist, încearcă să mobilizeze echipa chiar şi atunci când sunt restanţe. Lam rugat să revină la Titu şi i-am promis că vom colabora necondiţionat.
Rep.: Am înţeles că aveţi greutăţi şi cu bazinul de înot.
– Costurile la bazinul de înot sunt de 240 de milioane lei vechi pe lună, acoperite momentan de la bugetul local. Problemele sunt însă foarte mari, avem datorii şi credite de plătit, 50 de procese în instanţă, unele dintre ele cu executare silită, cu hotărâre definitivă şi irevocabilă, aşa că la primărie nu avem o situaţie tocmai plăcută. De aceea am fost nevoiţi să instituim o taxă la bazinul de înot de 100 RON lunar pentru opt şedinţe pentru copii şi 200 RON pentru opt şedinţe pentru adulţi, având gratuitate elevii cu program didactic de la Liceul Goga Ionescu. La fel ca la echipa de fotbal, şi aici este exclus să întrerupem activitatea.
Costin Mihai