19 aprilie 2024
91 de angajaţi de la Finanţele Publice Dâmboviţa au rămas fără locul de muncă

91 de angajaţi de la Finanţele Publice Dâmboviţa au rămas fără locul de muncă

“Potrivit HG nr. 520/2013 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost reorganizată prin înfiinţarea a opt Direcţii Generale Regionale ale Finanţelor Publice. Direcţiile Regionale s-au înfiinţat prin absorbţia structurilor existente la vechile Direcţii generale ale Finanţelor Publice Judeţene, care după data de 1 august 2013 au devenit administraţii judeţene ale finanţelor publice.

Prin Ordinul 1103/2013 al preşedintelui ANAF a fost aprobată structura organizatorică a direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice şi a structurilor din cadrul acestora.

Prin Ordinul 1109/2013 al preşedintelui ANAF, a fost aprobat statul de funcţii al Direcţiilor Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti.

Urmare a acestor acte normative, au dispărut din structura judeţeană compartimentele suport şi unele servicii independente, care funcţionează acum la nivel de regiune.

Administraţia Finanţelor Publice Judeţeană a pierdut în acest fel calitatea de ordonator terţiar de credite şi personalitatea juridică.

Deci nu se mai pot angaja cheltuieli din bugetul de stat.

Totodată au fost redirecţionate unele structuri, rezultând din aceste modificări reduceri de posturi efectiv ocupate pentru un număr de 69 de salariaţi.

Pentru a se putea opera aceste reduceri de personal, Direcţia Regională a Finanţelor Publice Ploieşti a emis un număr de 91 de decizii prin care au fost preavizaţi 91 de salariaţi.

Totodată, în cadrul termenului de preavizare, prin Ordinul nr. 2133/2013 al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, a fost aprobat regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională pentru personalul care a optat pentru unul dintre posturile vacante puse la dispoziţie de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Ploieşti.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost puse la dispoziţie un număr de 54 de posturi vacante, iar pe total regiune – 755 posturi vacante.

Deci oricine putea să opteze pentru un post din cele 755 din cadrul Regiunii Ploieşti.

Acţiunea de testare a personalului preavizat, care a optat pentru unul din posturile vacante, este în plină desfăşurare şi nu s-a încheiat”, spune ec. Viorel Paraschiv, directorul adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial