28 septembrie 2021

50 de poliţişti, mobilizaţi pentru sărbătoarea Sfântului Nifon

sfnifon110814-5Polițiștii vor fi prezenți la datorie astfel încât manifestările dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon să se desfășoare în siguranţă

În ziua de 11 august a.c, în contextul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa vor fi prezenţi la datorie pentru asigurarea climatului de ordine publică.

50 de polițiști, sprijiniți de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți I.S.U, vor derula activităţi suplimentare pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în zona lăcaşurilor de cult şi în spaţiile aglomerate, cu afluenţă de public.

Structurile angrenate vor avea misiunea de menţinere a ordinii şi liniştii civice, de prevenire şi combaterea a furturilor, în special a celor din buzunare şi poşete, a cerşetoriei şi vagandajului, precum şi de asigurarea a fluenţei circulaţiei.

Pentru a nu fi implicați în evenimente negative, le recomandăm cetăţenilor să adopte un comportament responsabil, să manifeste vigilenţă şi să aibă grijă de bunurile personale.

De asemenea, vă recomandăm să nu consumaţi alcool pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, alcoolul poate determina un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări sau chiar alte acte de mare violenţă. Consumând alcool în exces, veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui accident rutier sau a unei infracțiuni.

Totodată, este recomandat că cetăţenii, indiferent de vârstă, să evite conflictele, iar în caz de urgenţă să apeleze gratuit numărul 112.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial