6 mai 2024
Azi-dimineață, razie pe șoselele din Dâmbovița

Azi-dimineață, razie pe șoselele din Dâmbovița

Amplă acțiune a polițiștilor rutieri din județul Dâmbovița

În această dimineață, 23 august, în intervalul orar 05:00-12:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în colaborare cu polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și specialiști ai Registrului Auto Român, au organizat o amplă acțiune, pe principalele drumuri naționale din județ, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și verificarea respectării prevederilor legale de către operatorii de transport persoane.

Polițiștii au constatat 164 de sancțiuni contravenționale, au reținut 16 permise de conducere, au retras 13 certificate de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de utilizare a unui autovehicul.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 13 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 43 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 29 pentru defecțiuni tehnice, 4 pentru transportul mai multor persoane decât numărul de locuri prevăzut, 21 pentru lipsa documentelor obligatorii, 13 pentru neutilizarea luminilor, 5 pentru inspecția tehnică periodică expirată, 2 pentru neacordare prioritate de trecere pietoni și 20 pentru abaterile bicicliștilor.

În ceea ce privește cele 16 permise de conducere reținute, față de 12 conducători auto s-a dispus măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule după ce au fost surprinși că ar fi consumat alcool, față de alți doi pentru neacordarea priorității de trecere, iar față de un altul pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, conform prevederilor O.U.G. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto, polițiștii au dispus retragerea a două autorizații pentru transportul alternativ. Astfel de acțiuni vor fi organizate în continuare, siguranța cetățenilor fiind principalul obiectiv al polițiștilor.

Exemple

La data de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 33 de ani, din județul Harghita, în timp ce ar fi condus o autoutilitară, pe drumul național 1A, în localitatea Butimanu, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Un alt șofer de 55 de ani, din comuna Voinești, a fost surprins de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, în municipiul Târgoviște, deși s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării efectuate, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

sursa: IPJ Dâmbovița

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial