25 aprilie 2024
350 de elevi din Dâmboviţa au motive de bucurie! Le-au sosit microbuzele şcolare!

350 de elevi din Dâmboviţa au motive de bucurie! Le-au sosit microbuzele şcolare!

Din data de 11 ianuarie 2012, aproximativ 350 de copii din cinci localităţi dâmboviţene beneficiază de transport gratuit, în condiţii civilizate, de la domicilii la şcolile unde învaţă. Astfel, în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a inspectorului general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Sorin Ion şi a secretarului general al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Corvin Nedelcu, au fost încredinţate 5 microbuzele şcolare noi reprezentanţilor primăriilor din Runcu, Aninoasa, Hulubeşti, Ludeşti şi Conţeşti.

După cum a precizat preşedintele CJD, Florin Popescu, criteriul principal de care s-a ţinut cont în alocarea microbuzelor a fost distanţa foarte mare de la domiciliu la şcoală pe care trebuia să o parcurgă copiii de clase primare şi gimnaziu. Această situaţie cauzată de comasarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, este generală pentru toată localităţile amintite, după cum au menţionat primarii comunelor prezenţi la eveniment. Cu acest prilej, aceştia au adresat mulţumiri conducerii CJD, a IŞJ, dar şi reprezentanţilor MECTS care sprijină substanţial judeţul Dâmboviţa.

Adrian Chiriţă, edilul şef al comunei Hulubeşti, a menţionat că de microbuzul şcolar vor beneficia 60 de elevi care aveau de parcurs mulţi kilometri pe jos până la şcoală. Aceeaşi situaţie este întâlnită şi la Ludeşti unde transportul celor 87 de copii de la Scheiu de Sus la Scheiu de Jos era foarte dificil. Totodată, la Aninoasa elevii de gimnaziu fac naveta pe traseul Viforâta – Aninoasa şi până la primirea microbuzului şcolar costul cu transportul elevilor era suportat din bugetul propriu al primăriei.

„Erau necesare aceste microbuze în urma comasării unor şcoli – măsură necesară întrucât nu se poate face carte într-o şcoală cu 30 de elevi. Micuţii vor fi, astfel, mai uşor de convins sa se ţină de carte. Vor beneficia de transport gratuit. Vor mai beneficia şi alte localităţi de microbuze şcolare în cursul acestui an. Îi mulţumesc domnului Corvin Nedelcu, secretar general în MECTS pentru sprijinul acordat Dâmboviţei. Menţionez că microbuzele sunt dotate şi cu cauciucuri de iarnă, astfel încât primăriile să nu mai aibă cheltuieli suplimentare, iar ministerul va suporta inclusiv înmatricularea maşinilor, sumă ce se ridică la circa 30 de milioane de lei vechi”, a declarat Florin Popescu.

La rândul său, Corvin Nedelcu a declarat: „Preşedintele CJD, Ministerul Educaţiei şi Guvernul au arătat că elevii noştri nu au culoare politică. S-a dat curs necesităţilor transmise de IŞJ după consultarea cu primarii şi directorii de şcoli. MECTS a achiziţionat la sfârşitul anului trecut 185 de microbuze şi abia acum le-am distribuit. Am profitat de perioada vacanţei pentru a le dota şi cu cauciucuri de iarnă. MECTS face eforturi pentru a acorda încă o tranşă de 200 de microbuze pe care încercăm să le achiziţionăm până la sfârşitul semestrului următor. Sunt la standarde de siguranţă maximă, fiind special concepute pentru transportul copiilor.”

Preşedintele CJD a mai completat faptul că, în cursul acestui an, vor mai beneficia de microbuze şcolare încă alte 6 comune dâmboviţene, care au transmis deja solicitări în acest sens.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial