27 februarie 2024
35 de dâmboviţeni, spitalizaţi din cauza afecţiunilor respiratorii

35 de dâmboviţeni, spitalizaţi din cauza afecţiunilor respiratorii

Comunicat de presa

In intervalul 18-24 februarie 2013, numarul imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii a crescut usor fata de saptamana anterioara de supraveghere, inregistrandu-se 1191 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare din care 61 de cazuri internate si 293 de pneumonii pentru 35 dintre acestea impunandu-se spitalizarea.

Receptivitatea ramane in continuare crescuta la grupa 5-14 ani aici fiind diagnosticate 470 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 81 de pneumonii.

Tot in aceasta perioada, de la laboratorul de referinta al Insitutului Cantacuzino, s-a primit confirmarea pentru doua cazuri de gripa tip A, subtip H1 pdm09 inregistrate la grupa de varsta 50-64 de ani, pentru unul din cazuri, evolutia fiind nefavorabila. Este vorba despre o persoana de sex masculin, neasigurata si care s-a prezentat la CPU Pucioasa in stare grava, transferat la Spitalul Judetan de Urgenta Targoviste unde a fost diagnosticat cu infectie acuta respiratorie severa de etiologie gripala.

Recomandam in continuare populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva iar la primele semne de boala sa se adreseze medicului de familie sau medicului specialist pentru stabilirea diagnosticului si a conduitei terapeutice.

Nu este recomandat autotratamentul!

PURTATOR DE CUVANT,

Cons. Marinela POPA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial