26 septembrie 2022
Dâmboviţa – Cazuri de gripă AH1N1!

Dâmboviţa – Cazuri de gripă AH1N1!

Comunicat de presa

In cadrul sistemului national de supraveghere si control a afectiunilor respiratorii si a gripei, in intervalul 10-16 februarie 2014, au fost raportate 606 cazuri de afectiuni ale cailor respiratorii superioare, din care 40 de cazuri internate si 182 de cazuri de pneumonie, 25 de cazuri dintre acestea necesitand spitalizare.

Un grad crescut de receptivitate s-a observat la grupele de varsta 5-14 ani, aici fiind diagnosticate 238 de afectiuni respiratorii, insa numarul cazurilor tratate in spital a fost de 14, ceea ce ne indica faptul ca au fost cazuri usoare de imbolnavire.

In ceea ce priveste circulatia virusului gripal, la nivelul judetului nostru au fost confirmate doua cazuri de gripa cu virusul pandemic Ah1N1.

Bolnavele fac parte din grupa de varsta peste 65 de ani si au prezentat o forma de boala care a avut o evolutie favorabila, in prezent acestea fiind externate.

Directia de Sanatate Publica Dambovita monitorizeaza in continuare evolutia numarului de imbolnaviri si recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena personala si colectiva pentru a evita astfel de imbolnaviri.

sursa – Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial