6 mai 2024
Sezonul VIROZELOR! Peste 1200 de dâmboviţeni, diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii

Sezonul VIROZELOR! Peste 1200 de dâmboviţeni, diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii

Conform raportarilor primite de la furnizorii de servicii medicale, numarul infectiilor respiratorii acute continua sa se incadreze in limitele normale prognozate pentru aceasta perioada.

In cadrul sistemului de supraveghere a infectiilor acute respiratorii si a gripei, la nivelul judetului Dambovita, in intervalul 15-21 octombrie 2012, au fost diagnosticate 1154 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare si 153 de pneumonii. Ponderea cazurilor internate, din acest total, a fost scazuta, ceea ce arata ca formele de boala au fost usoare.

Nu au fost inregistrate, pana la acest moment, cazuri de gripa.

Insistam, de asemenea, pe respectarea regulilor de igiena personala, care sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii si gripa:

– spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun; – folosirea batistelor pentru stranut si tuse; – evitarea zonelor cu aglomeratie umana; – evitarea stationarii in frig timp indelungat; – adoptarea unei tinute vestimentare de protectie impotriva frigului.

Pentru prevenirea aparitiei formelor severe de boala, Directia de Sanatate Publica Dambovita, recomanda tuturor cetatenilor care prezinta simptome de boala (febra, rinoree, dureri articulare, dureri musculare, dureri de cap) sa se prezinte la medicul de familie pentru consult si stabilirea conduitei terapeutice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial