26 aprilie 2024
Arhiepiscopia Târgoviştei a dat ordin, poliţia A EXECUTAT! La Răcari şi Moreni

Arhiepiscopia Târgoviştei a dat ordin, poliţia A EXECUTAT! La Răcari şi Moreni

Sancţiuni ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru nerespectarea prevederilor Legii 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult

În perioada 06-07 februarie 2014, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu efective din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni şi Răcari, precum şi în baza protocolului încheiat cu Arhiepiscopia Târgoviştei, au organizat o acţiune pe linia respectării legislaţiei în domeniul deţinerii şi comercializării obiectelor de cult religios.

Astfel, în cadrul acţiunii, poliţiştii au verificat 8 societăţi comerciale, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6 000 de lei.

Totodată, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 29,5 kilograme de lumânări, precum şi 359 de candele de diferite mărimi ce purtau imagini religioase, valoarea bunurilor fiind de 2 299 de lei.

Poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu efective de ordine publică, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul protecţiei mediului înconjurător şi prevenirii neregulilor din sivicultură, pe raza municipiului Târgovişte.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16 000 de lei.

Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din localitate, poliţiştii au constatat că stocurile faptice de material lemnos nu coincid cu stocurile scriptice înregistrate în evidenţele societăţii, stabilindu-se astfel o diferenţă în minus de 9,62 mc lemn rotund răşinoase, valorificată ilegal de agentul economic.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 5 000 de lei, dispunându-se şi confiscarea contravalorii celor 9,62 mc material lemnos, respectiv suma de 1203 de lei.

Totodată, o altă societate comercială a fost sancţionată contravenţional conform H.G. 2293/2004, întrucât deşeurile rezultate din prelucrarea materialului lemnos au fost depzitate în afara platformei betonate.

La acţiune s-a beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vânãtoare Ploieşti, precum şi din cadrul Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial