13 mai 2024
PSD Dâmboviţa TRAGE CU DINŢII pentru reluarea transportului pe calea ferată!

PSD Dâmboviţa TRAGE CU DINŢII pentru reluarea transportului pe calea ferată!

COMUNICAT DE PRESA

În continuarea demersurilor concrete întreprinse de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu și ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice – Rovana Plumb la nivelul ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, deputatul PSD Ionuț Săvoiu oferă noi argumente pentru reluarea transportului feroviar de călători pe rutele Târgoviște – Pietroșița și Târgoviște – Ploiești.

„În anul 2013, CFR Călători a operat un număr de 49,2 milioane de km subvenționați, beneficiind de o subvenție de aproximativ 935 milioane lei. În anul 2014, CFR Călători va opera tot 49,2 milioane de km subvenționați, primind în schimb, o majorare consistentă de 40% a subvenției – 1.307 milioane lei. Aceeași situație o regăsim și în dreptul operatorilor privați. Dacă în anul 2013, aceștia au operat 13,5 milioane de km și au primit o subvenție de 253 milioane lei, pentru anul în curs aceeași distanța va beneficia de o creștere a subvenției cu 26% – 320 milioane lei”, susține deputatul social-democrat.

Ionuț Săvoiu consideră că aceste date constituie argumente firești pentru reluarea transportului feroviar de călători pe rutele amintite.

„Am insistat cu aceste cifre concrete pentru a oferi un argument în plus susținerii ideii de reluare a transportului de călători pe rutele Târgoviște – Pietroșița și Târgoviște – Ploiești. În condițiile creșterii substanțiale a subvenției de care beneficiază atât CFR Călători, cât și operatorii privați, se impune soluționarea acestei probleme care afectează fluxurile migratorii ale forței de muncă din județele Dâmbovița și Prahova.

Am încredere că eforturile coagulate ale președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice și parlamentarilor dâmbovițeni se vor concretiza într-un rezultat pe care cu toții îl așteptăm”, a mai precizat deputatul Ionuț Săvoiu.

Biroul de presă al PSD Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial