5 mai 2024
Europarlamentarul târgoviştean Oana Antonescu, preocupat de serviciile de sănătate

Europarlamentarul târgoviştean Oana Antonescu, preocupat de serviciile de sănătate

Oana Antonescu: Uniunea Europeană trebuie să acţioneze concret pentru remedierea problemei accesului inegal la servicii de sănătate

Europarlamentarul democrat-liberal Oana Antonescu a participat la şedinţa comună a Comisiilor pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, Agricultură și Dezvoltare Rurală și Piață Internă și Protecția Consumatorilor, care a avut drept obiectiv audierea lui Tonio Borg, propunerea Maltei pentru a prelua portofoliul de Comisar pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor. În cadrul dezbaterilor, Oana Antonescu a adresat o întrebare referitoare la problema accesului inegal la servicii de sănătate eficiente asigurat cetățenilor europeni, precum şi la problema decalajului major de calitate şi finanţare dintre serviciile de sănătate europene.

Oana Antonescu a evidențiat că problema devine una din ce în ce mai stringentă în condiţiile în care criza economică afectează tot mai mulţi cetăţeni europeni, care se văd nevoiţi să acopere integral costurile îngrijirilor și tratamentelor medicale de care au nevoie.

Tonio Borg a subliniat în răspunsul său că problema asigurării accesului egal la sănătate pentru toți cetățenii europeni constituie o prioritate pentru el. Borg a declarat că problema inegalităţilor din sistemul medical ar putea fi abordată prin intermediul unei politici de coeziune, similară celei aplicate în domeniul economic la nivelul Uniunii. Politicianul maltez a arătat că este necesară implementarea unei politici de sprijinire a cofinanţării statelor membre care înregistrează un venit naţional brut mai redus.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial