5 mai 2024
USL a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu

USL a depus moţiunea de cenzură împotriva guvernului Ungureanu

“Dezastrul produs de actuala guvernare trebuie stopat! USL a depus motiunea de cenzura impotriva guvernului Ungureanu

– Indiferent de sansele sale, motiunea de cenzura trebuia introdusa pentru ca nu putem asista pasiv la felul in care guvernul Ungureanu transforma tara intr-o taraba si scoate la vanzare tot ce mai avem, doar pentru a satisface dorintele unor grupuri de interese.

– Daca motiunea n…u va trece, aceasta va fi din cauza faptului ca parlamentarii puterii sunt constransi prin santaj sa ramana in banci si sa nu voteze, ceea ce este profund nedemocratic, spre deosebire de actul motiunii, care este unul democratic.

– Momentul votului pe motiune va fi momentul adevarului pentru parlamentarii puterii, cand vor avea sansa de a-si rascumpara o parte din greseli in fata electoratului. Trebuie macar in al 12-lea ceas sa aiba curajul de a-si asuma votul si sa se ridice din banci.

– Nu ajung doar voturile USL. Speram ca parlamentari ai puterii sa aiba macar o bruma de moralitate si sa voteze in favoarea motiunii.

– USL nu face speculatii referitoare la diferite scenarii in cazul in care motiunea trece. Sa asteptam ca motiunea sa treaca, Guvernul sa cada, iar apoi USL va lua toate deciziile responsabile care se impun pentru a da Romaniei o directie coerenta si a garanta alegeri parlamentare corecte, care sa rezulte intr-o majoritate parlamentara legitima.

Sunt subliniate 3 puncte in motiune:

1.Politizarea totala a banilor publici – nu sunt sustinute zonele sarace, zonele care au nevoie de sprijin; bani primesc doar judetele conduse de reprezentanti ai Puterii (16 judete au primit fonduri – toate conduse de lideri ai puterii)

·Politizare mai inseamna mentinerea pedelistului Lucian Duta la CNAS, in contextul in care pensionarii mor la cozi pentru o adeverinta medicala;

·Politizare inseamna si incapacitatea premierului de a-l scoate pe Sorin Blejnar din sistemul fiscal, in contextul in care procurorul-general spune ca la ANAF tinea dosarele mari de evaziune la sertar.

2.Vanzarea resurselor si a companiilor energetice, fara nici o strategie, dupa modelul tarilor sub-dezvoltate. Rosia Montana, CupruMin, companii energetice – nu sunt politici industriale, ci sunt spolierea resurselor.

·Toate aceste vanzari au loc in secret, departe de ochii publicului si ai presei, pentru ca PDL si MRU doresc ca romanii sa nu stie cine pe cati bani, cine si de ce a dat Guvernul Romaniei resursele nationale.

3.Segregarea UMF Tg Mures pe criterii etnice, la dorinta PDL Transilvania, care vrea sa instige din nou populatia.

·Prin acceptul santajului UDMR de catre MRU, Guvernul a incalcat autonomia universitara, iar premierul a demonstrat ca nu este independent”, arată Corneliu Ştefan, liderul TSD Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial