2 mai 2024

Dâmbovița – Polițiștii, chemați să intervină la 39 de evenimente!

sech3Acțiuni pentru siguranța comunității

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de efective de jandarmi, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Au fost constituite 96 de patrule, din care 19 mixte.

Polițiștii au intervenit la 39 de evenimente, dintre care 19 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au surprins în flagrant 3 persoane care comiteau infracțiuni.

Din totalul infracțiunilor sesizate, 10 au fost contra persoanei și 3 contra patrimoniului.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 288 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 86.575 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 15 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

rutiPolițiștii rutieri atrag atenția cetățenilor:

În conformitate cu prevederile art. 335 alin. 1 din Codul Penal,  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Așadar, dacă vă aflați într-una dintre situațiile enumerate mai sus, nu conduceți vehicule!

Respectați normele legale și nu veți fi cercetat penal!

Vă reamintim câteva situații în care se reține permisul de conducere :

  • Șofatul sub influența alcoolului;
  • Depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv;
  • Nerespectarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată și a celor referitoare la acordarea priorității de trecere vehiculelor sau pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii;
  • Efectuarea de depășiri neregulamentare;
  • Nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului rutier aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu;
  • Neprezentarea în 24 ore la unitatea de poliție, în cazul implicării într-un accident de circulație soldat doar cu pagube materiale;
  • Cumularea a 15 puncte de penalizare.

rutInfracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina a trei bărbați

Polițiștii de la Serviciul Rutier au întocmit dosare penale pe numele a trei bărbați din Corbii Mari, Crângurile și Perșinari pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Unul dintre aceștia a fost surprins în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere, iar altul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Cel de al treilea șofer a fost depistat conducând un vehicul radiat din circulație.

Proiectile, descoperite în Moreni

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați că un bărbat a găsit în pământ mai multe proiectile pentru tun.

O echipă de cercetare s-a deplasat la fața locului și a luat măsuri pentru asigurarea zonei.

Bunurile descoperite au fost predate reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

În cauză, sunt efectuate verificări pentru a se stabili dacă în zona respectivă mai există și alte materiale explozive.

rut1133 de conducători auto, amendați pentru exces de viteză

Polițiștii de la rutieră, sprijiniți de structura de ordine publică, au acționat pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care încalcă regulile de circulație.

În cadrul activităților, polițiștii au constatat 3 infracțiuni și au aplicat 139 de sancțiuni contravenționale, dintre care 133 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Nouă conducători auto au fost amendați pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h, iar 94 au fost testați cu aparatul etilotest, 3 dintre ei fiind depistați cu alcoolemii.

De asemenea, polițiștii au reținut 18 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

 

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial