13 mai 2024
Dâmboviţa – Ghinionul din stradă! Şoferii n-au ştiut peste ce vor da!

Dâmboviţa – Ghinionul din stradă! Şoferii n-au ştiut peste ce vor da!

Acţiune a poliţiştilor rutieri

Poliţiştii rutieri au desfăşurat o acţiune pe linia verificării respectării regulilor de circulaţie de către participanţii la traficul rutier, ocazie cu care au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale.

Ca şi măsură complementară, poliţiştii au retras 8 certificate de înmatriculare şi 2 seturi de plăcuţe de înmatriculare.

53 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru exces de viteză.

Totodată, alţi 9 şoferi au fost amendaţi ca urmare a neacordării priorităţii de trecere pietonilor, fiindu-le reţinute şi permisele de conducere pentru o perioadă de 30 de zile, iar 23 pentru neportul centurii de siguranţă. Exemplu:

Poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni au oprit în trafic, pentru control, pe raza localităţii Gura Ocniţei, un auto condus de numitul P.F., de 44 de ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Totodată, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul fiind de 0, 48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice.

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de art. 86 alin 2 şi art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial