3 mai 2024
Politicienii, BULUC la ziua de naștere a ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei

Politicienii, BULUC la ziua de naștere a ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei

MOMENT ANIVERSAR ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

Sâmbătă, 4 ianuarie 2014, s-a desfăşurat, la Reşedinţa Arhiepiscopală din Târgovişte, sărbătorirea zilei de naștere a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON,

în acest an în care se vor împlini 15 ani de arhipăstorire pe tronul arhieresc de la Târgovişte, la care au participat:

domnul Prof. Victor OPASCHI, Ministrul Secretar de Stat la Secretariatul de Stat pentru Culte, doamna Rovana PLUMB, Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, domnul Adrian ŢUŢUIANU, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, domnul Victor SANDA, Prefectul Judeţului Dâmboviţa, Senatori şi Deputaţi în Parlamentul României, alte oficialităţi locale şi judeţene, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, părinţii protopopi, profesori de la şcolile de teologie din Eparhie, stareţi şi stareţe, precum şi delegaţi ai preoţilor din Eparhie.

Manifestarea a debutat cu slujba de Te Deum, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab, în prezenţa oaspeţilor şi a invitaţilor mai sus menţionaţi, la finalul căreia Grupul Coral Bărbătesc Valachia Christiana a oferit un scurt dar muzical Înaltpreasfinţiei Sale.

Domnul Ministru Victor OPASCHI a prezentat mesajul său cu ocazia acestui eveniment, iar, din partea preoţilor şi credincioşilor din Eparhie, P.C. Pr. Marian PUIESCU a prezentat un cuvânt de felicitare.

În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre extraordinarul dar al vieții oferit nouă, fiecăruia în parte, de către Creator, ca modalitate unică și specială de a experimenta asemănarea cu El.

Înaltul Ierarh a ţinut să sublinieze și faptul că, pentru fiecare fiinţă umană, esenţial în viaţă este să-şi urmeze propria sa vocaţie, slujind lui Dumnezeu şi oamenilor. Din această perspectivă, cele mai frumoase roade ale vieţii omului sunt acelea de care se bucură întreaga comunitate şi care slujesc propovăduirii Evangheliei lui Hristos.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial