13 mai 2024
Peste 4000 de pocnitori, CONFISCATE de poliţiştii dâmboviţeni

Peste 4000 de pocnitori, CONFISCATE de poliţiştii dâmboviţeni

Comercianţii de articole pirotehnice, în atenţia poliţiştilor !

În decurs de 5 zile, în urma acţiunilor organizate pe linia verificării legalităţii operaţiunilor cu obiecte pirotehnice, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive şi conform art. 281 din codul penal.

Au fost ridicate în vederea confiscării 4026 de articole pirotehnice, din clasele I şi II, deţinute ilegal, în vederea comercializării.

Reamintim cetăţenilor că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

Totodată, vă informăm că fapta de a comercializa articolele pirotehnice din categoriile I (cele foarte mici de tipul artificiilor: steluţe; lumânări scânteietoare; jerbe cu scântei; minifacle; minisori; inele de foc; sateliţi etc.) către persoanele cu vârsta sub limita prevazută de lege, respectiv 16 ani, precum şi celor destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii atrag atenţia asupra periculozităţii folosirii materialelor pirotehnice interzise (cele de categoria 2, 3 si 4 destinate utilizarii in exterior si exclusiv de catre pirotehnicieni).

Peste 230 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri, în decursul a 4 ore !

În intervalul orar 13:00-17:00, poliţiştii rutieri au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, ocazie cu care au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 95 240 de lei.

41 de conducători auto au fost amendaţi pentru neportul centurii de siguranţă, iar 14 pentru lipsa documentelor prevăzute de legislaţia în vigoare.

În atenţia poliţiştilor au fost şi pietonii, 21 dintre aceştia fiind sancţionaţi ca urmare a abaterilor comise.

Totodată, au fost reţinute 5 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenomenelor meteo specifice anotimpului rece, poliţia rutieră dâmboviţeană recomandă conducătorilor auto:

– adoptaţi o conduită preventivă şi respectaţi cu maximă stricteţe regulile de circulaţie;

-echipaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece;

-informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre cele meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată;

-evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului;

-păstraţi o distanţă mai mare faţă de vehiculul care circulă în faţa dumneavoastră;

-echipaţi-vă autoturismului cu lopată, perie/mătură, racletă , sac cu sare / nisip şi lanţuri;

-asiguraţi-vă cu rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă;

-în caz de vreme rea, utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen;

-respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitatarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a ambulanţelor;

-acordaţi o atenţie sporită pietonilor;

De asemenea, recomandăm pietonilor să evite să circule pe partea carosabilă şi să se angajeze în traversarea acesteia numai prin locurile marcate şi semnalizate corespunzător, după ce în prealabil s-au asigurat.

Poliţiştii rutieri urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente negative !

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial