29 martie 2024
Doamne ajută! Sărbători atât de liniştite pentru poliţiştii dâmboviţeni!

Doamne ajută! Sărbători atât de liniştite pentru poliţiştii dâmboviţeni!

Sinteză a unor activităţi desfăşurate de poliţiştii dâmboviţeni în acest week-end de sărbătoare

Atât în perioada premergătoare cât şi pe durata Sfintelor Sărbători de Paşti, poliţiştii dâmboviţeni s-au aflat la datorie, asigurând ordinea şi liniştea publică în zona lăcaşurilor de cult şi a zonelor aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări religioase pe raza judeţului, astfel că nu au fost înregistrate evenimente negative pe timpul slujbelor religioase.

• În ziua de 14 aprilie 2011, lucrători din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Fieni au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice pe raza localităţilor arondate. Cu această ocazie, au fost depistaţi numiţii Ş.V., de 24 de ani şi M.I., de 25 de ani, ambii din comuna Moroieni, în timp ce transportau material lemnos, fără a poseda documente legale de provenienţă şi transport. Împotriva celor doi s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform art. 19, alin. 1, lit. B din Legea nr. 171/2010, fiind ridicată în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos.

• În ziua de 15 aprilie 2012, a fost depistat numitul C.I., de 41 de ani, din comuna Valea Lungă, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 710 A, în interiorul localităţii, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (OUG 195/2002, republicată).

• În ziua de 16 aprilie 2012, în intervalul orar 14:30- 20.00, poliţiştii rutieri dâmboviţeni au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii evenimentelor rutiere care au drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză şi creşterii siguranţei rutiere. În cadrul acestei acţiuni au fost aplicate 126 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totala a acestora însumând 12 715 lei, din care 14 pentru neportul centurii de siguranţă, 88 pentru neadaptarea vitezei, şi 8 pentru lipsa documentelor personale şi ale autovehiculului. Totodată ca urmare a abaterilor săvârşite, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

• Totodată, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, lucrătorii Serviciului de Investigarea Fraudelor au organizat şi executat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, ocazie cu care au fost verificate 29 de societăţi comerciale, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale.

• Evenimentele înregistrate au demonstrat că nu toţi cetăţenii au înţeles semnificaţia religioasă a Sfintelor Sărbători, iar nerespectarea prevederilor legale şi consumul de alcool au umbrit conştiinţa acestora. Şi în zilele următoare, poliţiştii dâmboviţeni se vor afla la datorie pentru prevenirea şi combaterea actelor de violenţă, asigurând un climat de ordine şi siguranţă civică în judeţ.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial