24 aprilie 2024
ÎPS Nifon, alături de jandarmii dâmboviţeni! Vezi ce le-a transmis

ÎPS Nifon, alături de jandarmii dâmboviţeni! Vezi ce le-a transmis

ÎNALTPREASFINŢITUL PĂRINTE MITROPOLIT NIFON A PARTICIPAT LA DAREA DE SEAMĂ ANUALĂ A INSPECTORATULUI DE JANDARMI DÂMBOVIŢA

Joi, 19 decembrie 2013, Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, a participat la festivitatea prezentării dării de seamă anuale a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, care a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte.

În cuvântul festiv, rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a precizat faptul că libertatea este un dar dumnezeiesc care trebuie utilizat, întotdeauna, cu responsabilitate, chiar dacă adesea, unii, abuzează de el. Jandarmeria, ca instituţie fundamentală a naţiunii noastre, alături de Biserică, are tocmai acest rol major de a sprijini manifestarea cât mai firească a libertăţii, ca act ontologic uman, corijând orice denaturare şi abuz.

Înaltul Ierarh a amintit şi de bunele relaţii care există între Arhiepiscopia Târgoviştei şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, care se manifestă de nenumărate ori, pe parcursului câte unui an, mai cu seamă în buna desfăşurare a unor evenimente bisericeşti, cu participări numeroase de credincioşi, sau cu implicare eclezială, cum este, de exemplu, sărbătorirea, la fiecare 11 august, a Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, sau alte mari sărbători creştine.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial