21 mai 2024
Panificaţia dâmboviţeană sărăcită cu … 5000 de lei?!

Panificaţia dâmboviţeană sărăcită cu … 5000 de lei?!

În urma acţiunilor organizate de poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, pe linia verificării operaţiunilor din domeniul panificaţiei, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5000 de lei. Totodată, a fost indisponibilizat un autovehicul.

În perioada 07-13decembrie a.c., 22 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi a Formaţiunilor de Profil au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul panificaţiei.

Acţiunile au fost organizate în colaborare cu efective de poliţie rutieră, ordine publică şi transporturi.

Astfel, au fost efectuate verificări la peste 40 de societăţi comerciale şi persoane fizice, iar 29 de autovehicule au fost oprite în trafic, pentru control.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 36 400 de lei.

Dintre acestea, 13 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, au fost confiscate produse cerealiere şi de panificaţie, în valoare de 5 104 lei, pentru care nu existau documente legale de provenienţă sau transport, iar un autovehicul a fost indisponibilizat.

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţişti, în urma acţiunilor pe linia verificării operaţiunilor cu pomi de Crăciun

În perioada 06-13 decembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat un număr de 37 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilicite asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos.

Totodată, poliţiştii au verificat legalitatea operaţiunilor de tăiere, transport şi comercializare a pomilor de Crăciun.

Acţiunile au fost organizate pe drumurile publice, în zone împădurite, în pieţe şi târguri sau în alte locuri special amenajate pentru comercializarea pomilor de Crăciun.

În urma controalelor efectuate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 42 000 de lei şi au constatat 4 infracţiuni la Legea 46/2008 privind Codul Silvic.

Ca şi măsură complementară, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 750 de kilograme de cetină şi 27 de pomi de Crăciun pentru care nu au fost prezentate documente justificative de provenienţă.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial