2 mai 2024

Ştiaţi? Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani

www.mariusbuga.ro_images_112Poliția dâmbovițeană vă informează:

În ultimele două zile, polițiștii au intervenit la 40 de evenimente, dintre care 24 sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Numărul unic de urgenţă 112 a fost creat în 1991, devenind operaţional din luna aprilie a anului 2005.

Începând cu anul 2008, 112 este unicul număr de urgenţă care poate fi folosit de pe orice telefon fix, public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenţă (ambulanţă, poliţie, jandarmerie, pompieri) în orice ţară a Uniunii Europene.

Centrele de Urgenţă funcţionează permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.

În conformitate cu prevderile legale în vigoare, confidenţialitatea privind datele celor care apelează 112 sau referitoare la urgenţele pentru care s-a sunat este o obligaţie a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi a personalului său.

Convorbirile din sistemul 112 sunt înregistrate şi se păstrează 10 ani. Aflarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase.

Vă reamintim că apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă.

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță civică.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 500 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 107.553 de lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 32 de permise de conducere și au retras 15 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Totodată, polițiștii le recomandă cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să nu consume băuturi alcoolice în exces și să nu intre in discuții cu persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Nu uitați: o conduită preventivă vă protejează!

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, constatate de polițiștii de la Târgoviște și Găești

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pe strada Mihai Bravu din municipiu un auto condus de un tânăr de 25 de ani din Glodeni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autorizația de circulație provizorie era expirată.

De asemenea, un bărbat din Corbii Mari a fost surprins în timp ce conducea un autoturism deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de cei doi bărbați se continuă cercetările pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Bănuiți de infracțiuni la regimul silvic, cercetați de polițiști

Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Băleni au documentat activitatea infracțională a doi tineri din localitate, bănuiți de săvârșirea de infracțiuni în domeniul silviculturii.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în ziua de 01 februarie a.c., aceștia ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori dintr-un zăvoi din apropierea râului Ialomița.

Pe numele celor doi a fost întocmit un dosar penal, iar la finalizarea cercetărilor se va propune soluție legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial