27 aprilie 2024
Sărbători MAGICE, la Târgovişte! Zile şi nopţi de poveste!

Sărbători MAGICE, la Târgovişte! Zile şi nopţi de poveste!

Va fi o iarnă de poveste, la Târgovişte, promite primarul Gabriel Boriga! Din 14 decembrie, municipalitatea dă startul eveimentelor speciale ce-i vor încânta pe pitici, părinţi şi bunici.

“Toată lumea ştie că, în preajma sărbătorilor de iarnă, avem tendinţa să importăm obiceiuri, însă, uităm, poate, de faptul că suntem români şi că şi noi avem poveştile noastre extrem de valoroase.

În scenarii adaptate după anumite poveşti tradiţionale ale românilor, scrise de scriitorul şi profesorul târgoviştean Vasile Lupaşc, vom avea parte şi cei mici, şi cei mari, de poveşti tradiţionale transpuse în piese de teatru.

Este vorba despre Capra cu trei iezi, Punguţa cu doi bani, Harap Alb, Greuceanu, Fata babei şi fata moşului, Povestea porcului şi Sarea în bucate”, a dat de veste primarul Gabriel Boriga.

“Colinda Târgoviştei” va umple sufletele de bucurie celor ce vor fi prezenţi pe 19 decembrie la spectacolul extraordinar de colinde. “Vor fi 30 de tineri târgovişteni, artişti amatori, a căror preselecţie a fost la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, care vă vor încânta cu colinde tradiţionale româneşti.

Vă aşteptăm pe toţi în Orăşelul lui Moş Crăciun, pe scena amplasată acolo, pentru o seară minunată”, a ma spus edilul. Sosisrea lui Moş Crăciun va fi însă ceva cu totul neaşteptat! “Este o premieră naţională la cum va sosi, în acest an, Moş Crăciun, la copiii din Târgovişte.

Dacă, până acum, eram obişnuiţi ca Moş Crăciun să vină cu trenul, cu Săgeata Albastră, anul acesta venim cu un proiect nou, cu o imagine nouă, cu ceva cu totul şi cu totul deosebit.

Tot ceea ce pot să vă spun este că, în acest an, Moş Crăciun va veni la Târgovişte de undeva de sus şi va ajunge în mijlocul copiilor care, sper să fie prezenţi în număr cât de mare.

Părinţi, bunici, târgovişteni şi dâmboviţeni sunt aşteptaţi, deopotrivă, la acest eveniment artistic deosebit. Va fi ceva cum puţini se aşteaptă. Inclusiv Moş Crăciun o să fie cineva ce puţini se aşteaptă”, a dat de veste Gabriel Boriga.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial