27 aprilie 2024
“VREM SĂ ÎNVĂŢĂM, NU SĂ ÎNGHEŢĂM!” Strigătul de disperare al elevilor din Târgovişte! VIDEO

“VREM SĂ ÎNVĂŢĂM, NU SĂ ÎNGHEŢĂM!” Strigătul de disperare al elevilor din Târgovişte! VIDEO

„Vrem sa invatam, nu sa inghetam!” asta au scandat peste 200 de elevi in fata primariei din Targoviste, suparati ca sunt nevoiti sa indure un frig aprig, in salile de clasa.

Societatea de termoficare a orasului este in insolventa, iar primaria a promis ca, peste vara, o sa monteze centrale termice in toate scolile, liceele si gradinitele.

A venit insa iarna, fara ca edilii sa se fi tinut de cuvant, asa ca unitatile de invatamant nu au deloc caldura. Revoltati, copiii au iesit in strada.

“Daca voua nu va pasa, noi nu mai intram in clasa! Vrem sa invatam, nu sa inghetam! Huuuuo!!!”, strigau protestatarii de la Liceul Petru Cercel.

Acestia n-au mai vrut sa intre astazi la ore. Au mers direct la primarie.

“Mi-este foarte frig, iar domnul primar nici n-a avut bunul simt sa vorbeasca cu noi!”, se plangea Andreea Grigore.

“Sunt grade pe minus, minus un grad! E cancer in clasa aia! E mai frig ca afara! Ies afara ca sa se incalzeasca!”, spunea un alt elev.

Reactia celor de la primarie a venit sec – n-au gasit la timp firme care sa monteze centrale termice in scoli.

Proiectul a fost demarat abia in luna mai, cu toate ca se stia inca de la inceputul anului ca societatea de termoficare nu va mai da caldura.

“Asta e adevarul, sunt multe firme care nu si-au putut permite sa execute aceste lucrari!”, a precizat Gabriel Cioaca, city managerul orasului.

“Constructorii au venit, n-au indeplinit conditiile sa castige licitatia. Undeva in ianuarie probabil va fi caldura”, a precizat si viceprimarul Targovistei, Ioan Tutuianu.

Inspectoratul scolar a decis ca orele de curs sa fie reduse la 40 de minute, astfel incat elevii sa plece mai repede acasa. Dar, chiar si asa, profesorii si elevii se plang ca nu pot rezista in scoala, unde e frig ca afara!

“Situatia este foarte grava si se va inrautati!”, a avertizat Ioan Lungu, directorul Liceului Petru Cercel.

“Cat de frig este afara, atat de frig este si aici! Parintii se vaita, spun ca nu vor sa-i mai lase la scoala in conditiile respective…”, ne-a marturisit si invatatoarea Elena Vaduva.

In total, 11 mii de elevi sunt afectati de aceasta situatie. Multi dintre ei spun ca nu vor mai merge la scoala daca nu se remediaza situatia. Premierul Victor Ponta a anuntat ca ministerul educatiei va trimite o echipa de control la Targoviste.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial