19 aprilie 2024
HAOS în şcolile şi liceele din Târgovişte! Primarul Boriga e convins că elevii sunt MANIPULAŢI!

HAOS în şcolile şi liceele din Târgovişte! Primarul Boriga e convins că elevii sunt MANIPULAŢI!

Elevii din cinci unităţi de învăţământ din Târgovişte care nu au sursă de încălzire vor fi mutaţi, începând de luni, în alte cinci şcoli din oraş în care au fost montate centrale termice, copiii urmând să înveţe în schimbul al doilea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, Mihaela Anton, a declarat, joi, că în această dimineaţă a avut loc o întâlnire între reprezentanţi ai Prefecturii Dâmboviţa, ai Consiliului Judeţean, ai Inspectoratului Şcolar şi ai Primăriei Târgovişte, la care au fost invitaţi şi directorii unităţilor de învăţământ care nu sunt racordate la nicio sursă de agent termic.

Conform sursei citate, a fost luată în discuţie posibilitatea devansării termenelor de finalizare a lucrărilor de montare a centralelor termice în şcoli, reprezentanţii Primăriei promiţând că până la sfârşitul săptămânii vor fi montate centrale termice în trei şcoli din oraş.

Potrivit Mihaelei Anton, una dintre măsurile stabilite în urma discuţiilor de joi dimineaţă este mutarea elevilor din cinci unităţi de învăţământ care nu au centrale termice în cinci şcoli în care aceste centrale au fost montate.

Mihaela Anton a explicat că elevii de la şcolile fără căldură vor învăţa în schimbul al doilea în şcolile care beneficiază de alimentare cu agent termic.

Astfel, începând de luni elevii Liceului Teoretic “Petru Cercel” vor învăţa la Colegiul Naţional “Constantin Carabela”, cursurile pentru copiii de la “Petru Cercel” urmând să înceapă la ora 13.00.

Reprezentantul ISJ a precizat că săptămâna viitoare urmează să fie stabili graficul concret după care elevii de la celelalte patru şcoli vor fi mutaţi în alte unităţi de învăţământ.

Aproximativ 11.000 de elevi de la 18 şcoli din municipiul Târgovişte merg la cursuri în clase neîncălzite, după ce imobilele în care funcţionează aceste unităţi de învăţământ au rămas fără sursă de agent termic, ca urmare a intrări în insolvenţă a societăţii Termica aparţinând Consiliului Local.

Joi dimineaţă, aproximativ 100 de elevi de la Liceul “Petru Cercel” din Târgovişte au protestat în faţa Primăriei Târgovişte, pentru a atrage atenţia autorităţilor că şcoala nu este racordată la nicio sursă de agent termic.

Miercuri, aproximativ 200 de elevi de la Liceul “Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte au protestat în faţa Primăriei, tot din cauza frigului din clase.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, declara, în urma protestului, că “elevii au fost manipulaţi” şi că, în timp ce aceştia protestau, echipele Distrigaz montau în şcoală contorul de gaze, în condiţiile în care centrala termică era deja montată.

Boriga spunea că în toate şcolile şi instituţiile publice din Târgovişte care nu mai au nicio sursă de căldură vor fi montate centrale termice “cel mai probabil până pe 15 decembrie”.

“Pe 15 decembrie, probabil vom avea montate centrale termice în toate clădirile care au fost racordate la Termica (fostul operator de termoficare din municipiul Târgovişte, intrat în insolvenţă – n.r.). Am început cu grădiniţele, continuăm cu şcolile, apoi liceele, apoi celelalte clădiri. Vă asigur că sediul Primăriei va fi ultimul în care se va monta centrală, ca să nu existe nicio discuţie”, declara primarul municipiului Târgovişte.

Boriga a explicat că în vara anului trecut s-a pus pentru prima dată problema montării de centrale termice în imobilele care au fost racordate la operatorul de termoficare Termica şi că de atunci şi până în luna august a acestui an, când Termica a intrat în insolvenţă, Consiliul Local Târgovişte nu a votat proiectul privind aprobarea montării acestor centrale în clădirile afectate.

În august 2013, Consiliul Local Târgovişte a aprobat acest proiect, după ce Termica a intrat în insolvenţă.

“Din august au început demersurile pentru montarea de centrale în toate aceste clădiri. A durat atât fiindcă s-au făcut 49 de licitaţii în acelaşi timp”, a afirmat Gabriel Boriga.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că ministrul Educaţiei va trimite în cursul zilei o echipă de control la Târgovişte, unde mai multe şcoli nu au căldură, iar el va încerca să vorbească la telefon cu primarul localităţii, pentru a rezolva problema încălzirii şcolilor.

Ponta a declarat că a discutat cu ministrul Educaţiei despre situaţia şcolilor de la Târgovişte care au rămas fără căldură.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a cerut, tot miercuri, primarului din Târgovişte să-şi facă treaba şi să să găsească de urgenţă soluţii pentru ca toate unităţile de învăţământ să fie încălzite, astfel încât elevii şi profesorii să nu îngheţe în clase.

sursa – Mediafax

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial