28 martie 2024
Adrian Ţuţuianu, într-un simulator de zbor pentru avioanele Spartan!

Adrian Ţuţuianu, într-un simulator de zbor pentru avioanele Spartan!

“E onorant să iau parte la un moment cu adevărat remarcabil pentru ceea ce înseamnă o investiţie majoră, în egală măsură importantă pentru Ministerul Apărării şi pentru Consiliul Judeţean.

În câteva cuvinte, istoricul acestei investiţii porneşte din anul 2006, de la Hotărârea Guvernului nr. 1661, atunci când am preluat de la Ministerul Apărării, în zona Titu – Boteni, un imobil compus din teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp.

În luna aprilie 2007, CJD a încheiat contractul de concesiune pentru imobilul – teren şi clădiri cu SC Renault Technologie Roumanie SRL pentru ceea ce a însemnat, ulterior, investiţia numită Centrul Tehnic Titu.

Consiliul a preluat sarcina construirii la Otopeni a unui hangar de aeronave C 130 – Hercules. Este obiectivul pe care îl inaugurăm, la 4 ani distanţă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie.

Această investiţie este în valoare de 18.133 mii lei. Îi mulţumesc dlui ministru Mircea Duşa pentru faptul că ne-a ajutat anul acesta în eforturile de finalizare a investiţiei, după cum îi sunt recunoscător pentru că a venit în sprijinul Garnizoanei Târgovişte şi a societăţilor comerciale dâmboviţene din domeniul industriei de apărare.

Trebuie să pun câteva accente pe efectele benefice ale schimbului de teren între MApN şi CJ Dâmboviţa, cu trimitere directă la investiţia Grupului Renault de la Titu. Centrul Tehnic din sudul judeţului, inaugurat în septembrie 2010, este singurul centru de testări automobile din Europa Centrală şi de Est.

Investiţia a însemnat: locuri de muncă noi, cu precădere pentru ingineri şi tehnicieni – peste 400 de angajaţi, extinderea reţelelor de apă-canal, energie electrică şi gaze naturale, soluţionarea problemelor de mediu, redevenţa încasată de Consiliul Judeţean de aproximativ 130 mii euro/an, taxele şi impozitele care merg către Primăria Titu de circa 4,2 milioane lei/an.

Adăugaţi aici şi faptul că, începând cu anul viitor, vom demara cu toate forţele un proiect de infrastructură major, care va deschide total zona Titu: modernizarea şi extinderea la 4 benzi a DN 7 Bâldana – Titu, pe o lungime de peste 21 km.

Este un investiţie asumată în cadrul Memorandumului dintre Guvern şi Grupul Renault şi care va deveni realitate începând cu anul viitor.

Sunt doi oameni care au contribuit decisiv pentru ca lucrurile să se mişte: prim-ministrul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură Dan Şova. Amândurora le mulţumesc.

Marele câştig al investiţiei Renault Titu este acela al creării unui pol real de dezvoltare în sudul judeţului Dâmboviţa, care aduce cu sine creşterea gradului de confort pentru populaţie, dezvoltarea economică a zonei şi urbanizare.

Sunt un preşedinte de Consiliu judeţean bucuros că am reuşit să ducem astăzi la bun sfârşit un angajament asumat acum 7 ani.

Încrezător fiind că acest obiectiv va folosi pregătirii corespunzătoare a militarilor români, încrezător în buna colaborare pe mai departe între CJ Dâmboviţa şi Ministerul Apărării, încrezător că vom duce la bun final toate angajamentele asumate, mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru eforturi şi îi asigur de preţuirea mea!”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa, ieri, la inaugurarea celui mai modern hangar de mentenanţă al Armatei Române, la Otopeni.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial