6 mai 2024
Dâmboviţa, locul 40 pe ţară la capitolul TÂLHĂRII!

Dâmboviţa, locul 40 pe ţară la capitolul TÂLHĂRII!

JUDEŢUL DÂMBOVIŢA, PE LOCUL 40 LA NIVELUL ŢĂRII, ÎN CEEA CE PRIVEŞTE SĂVÂRŞIREA INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE

Poliţia dâmboviţeană vă informează: Infracţiunile de tâlhărie, în scădere !

Analiza infracţiunilor de tâlhărie comise pe raza judeţului Dâmboviţa, în primele zece luni ale acestui an, a relevat o scădere cu 40 % a acestui gen de fapte.

Astfel, au fost comise 39 de tâlhării, cu 26 mai puţine, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Scăderi semnificative au fost înregistrate pe raza municipiilor Târgovişte (-15 fapte) şi Moreni (-3), dar şi în oraşele Răcari şi Pucioasa (-2/-3).

În mediul rural, au fost constatate un număr de 18 infracţiuni de tâlhărie, cu 7 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.

Cel mai uzitat mod de operare este cel în care suspectul smulge diferite obiecte ( bijuterii, telefoane mobile sau poşete).

Adesea, acest gen de fapte au fost săvârşite în mediul stradal, în spaţii deschise.

Pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie prin smulgere, poliţia dâmboviţeană adresează cetăţenilor următoarele recomandări:

-manifestaţi prudenţă în timpul deplasărilor pe stradă, evitând preocupările care vă distrag atenţia;

-evitaţi să folosiţi telefonul mobil pe stradă, neatenţia dumneavoastră poate atrage interesul infractorilor;

-de evitat deplasarea în zone slab iluminate sau neiluminate;

-fiţi prudenţi cu persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau vor să vă atragă atenţia;

-pe stradă, păstraţi poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul;

-evitaţi să vă afişaţi cu bunuri de valoare, îndeosebi bijuterii;

Suspectul în cazul unui furt de componente de cale ferată, arestat preventiv!

Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Dâmboviţa au depistat în flagrant un bărbat în timp ce încerca să sustragă componente ale structurii feroviare, pe ruta Ghergani-Conţeşti.

Suspectul, în vârstă de 42 de ani, din comuna Conţeşti, a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Instanţă de judecată şi-a însuşit propunerea, pe numele acestuia s-a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere şi furt de componente de cale ferată, fapte prevăzute de Legea 289/2005.

Peste 460 de piei de ovine transportate ilegal, depistate de poliţişti

Ieri, 02 decembrie 2013, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor, în colaborare cu structuri ale poliţiei rutiere, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară, condusă de numitul A.G., din comuna Şotânga.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că susnumitul transporta un număr de 463 de piei de ovine, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, conform HG 984/2005, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar întreaga cantitate de piei a fost ridicată în vederea confiscării.

La acţiune,poliţiştii au beneficiat de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial