20 mai 2024

200 de polițiști dâmbovițeni asigură ordinea și liniștea de Ziua Unirii Principatelor Române

ziua-politiei-250314-1Pe 24 ianuarie, poliţiştii dâmboviţeni vor fi, ca de fiecare dată, la datorie !

În contextul manifestărilor cultural-artistice şi religioase, dedicate „ Zilei Unirii Principatelor Române”, poliţiştii dâmboviţeni vor fi la datorie, în slujba cetăţenilor, acţionând pentru menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.

Astfel, aproape 200 de poliţişti vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce pot tulbura liniştea cetăţenilor.

Pentru asigurarea ordinii publice şi protejarea participanţilor la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, poliţiştii dâmboviţeni vor fi aproape de cetăţeni, îndeosebi în zona de desfăşurare a ceremoniilor de festivitate şi a manifestărilor cultural-artistice, unde se aşteaptă un aflux important de persoane şi vehicule.

Poliţiştii din cadrul structurilor de Investigaţii Criminale vor intensifica activităţile de prevenire şi combatere a furturilor din buzunare şi poşete.

Totodată, în atenţia acestora, se va afla şi prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă.

Efectivele de poliţie rutieră vor lua măsuri  atât pentru asigurarea unui trafic rutier fluent şi evitarea unor blocaje cât şi pentru depistarea tuturor participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie.

 

Având în vedere că zonele cu aflux de persoane constituie un mediu favorabil comiterii  unor fapte de natură contravenţională sau penală, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor cetăţenilor participanţi la festivităţi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale.

 

De asemenea, poliţiştii recomandă cetăţenilor adoptarea unui comportament civilizat, respectarea regulilor stabilite de părţile organizatoare şi evitarea consumului de băuturi alcoolice.

 

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial