2 mai 2024
Vezi de ce au ales poliţiştii dâmboviţeni să fie în preajma studenţilor!

Vezi de ce au ales poliţiştii dâmboviţeni să fie în preajma studenţilor!

POLIŢIA DÂMBOVIŢEANĂ, ALĂTURI DE STUDENŢI

Poliţiştii dâmboviţeni vor acţiona pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia festivităţilor prilejuite de deschiderea noului an universitar

Şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, pentru un an universitar în linişte, a fost elaborat un plan de măsuri cu privire la îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică în zona centrelor, campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, în anul de învăţământ 2013 – 2014.

În baza prevederilor acestui plan, poliţiştii dâmboviţeni vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în zona centrelor sau campusurilor universitare şi a căminelor studenţeşti, cum ar fi comerţul ilicit, furturile de/din auto, din camere de cămin, trafic şi consum de substanţe interzise, violenţa între studenţi.

Efectivele de ordine publică vor avea o prezenţă activă în locurile din campusurile universitare unde se află amplasate localuri de alimentaţie publică, discoteci sau baruri, acţionând pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă şi a altor fapte de natură penală ori contravenţională.

Totodată, poliţiştii vor verifica documentele de provenienţă şi condiţiile de valorificare a produselor în cadrul acestor unităţi, precum şi pe linia drepturilor de autor, în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, a desfacerii de produse piratate şi contrafăcute, cât şi pentru combaterea poluării fonice în unităţile menţionate.

Poliţiştii rutieri vor acţiona, zilnic, în zona campusurilor universitare, în vederea fluidizării circulaţiei rutiere, dar şi a impunerii respectării de către toţi participanţii la trafic a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, poliţiştii vor acorda sprijin pentru asigurarea corespunzătoare a pazei sediilor universitare şi creşterea eficienţei activităţii de control acces, potrivit prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza bunurilor, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul constatării unor nereguli, factorii responsabili vor fi informaţi cu privire la aceste aspecte, dispunându-se măsuri legale pentru remedierea lor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial