9 mai 2024
20 de turişti din Capitală au dat de necaz în Bucegi!

20 de turişti din Capitală au dat de necaz în Bucegi!

FotoMai mulți turiști bucureşteni aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de jandarmii montani și salvamontiști.

Sâmbătă, 19 martie a.c, în urma unui apel prin S.N.U.A.U. „112”, jandarmii din cadrul posturilor montane Peștera și Zănoaga, împreună cu trei salvamontiști și polițistul de la postul pentru Platoul Montan Bucegi au intervenit în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Cei 20 de turiști cu vârstă între 20 și 50 de ani, din municipiul Bucureşti se aflau cu un autocar în deplasare spre un loc de cazare din zona Padina. La un moment dat, în zona Blana autovehiculul a derapat şi nu au mai putut continua deplasarea, din cauza neechipării corespunzătoare și a stratului de gheaţă format pe drumul principal.

În urma acțiunii salvatorilor montani turiștii au fost sprijiniți și însoțiți în condiții de siguranță până la un loc de cazare de pe Platoul Padina, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Autocarul a fost scos într-o zonă în care a putut fi manevrat, după care și-a continuat deplasarea spre municipiul Sinaia.

Acțiunea a început la ora 12.40 și s-a încheiat la ora 15.00.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL IJJ DÂMBOVIŢA

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial