3 mai 2024
Slobozia Moară – Cum s-au îngropat 2 milioane de euro!

Slobozia Moară – Cum s-au îngropat 2 milioane de euro!

tutuianu„Am discutat cu primarii situaţia proiectelor aflate în implementare prin Administraţia Fondului de Mediu. Avem repartizaţi 25 milioane lei, până la rectificare, pentru finalizarea proiectelor aflate în curs de apă, canal şi parcuri.

Avem o situaţie mai dificilă la Slobozia Moară, unde proiectul este suspendat din cauza modului în care conducerea de până în anul 2012 a încheiat contractul de finanţare, în sensul că s-au obligat la o cotă de cofinanţare extraordinar de mare, de 25 miliarde lei vechi, sumă pe care Slobozia Moară nu o s-o aibă niciodată, ei strâng 2-3 miliarde.

Procentual, suma reprezintă 25% din contractul de finanţare… Încă nu am găsit o soluţie, am propus primarului de la Slobozia Moară, pentru că aici nu este vorba de politică, ci pur şi simplu de a închide o investiţie, au apă, au reţea de canalizare şi nu au staţie de epurare şi nu funcţionează nimic, aşa că i-am propus primarului să întrebe, în scris, la Fondul de Mediu, dacă se poate face o asociere cu Consiliul Judeţean, pentru finalizarea lucrării, ca să acord comunei aceşti bani şi să putem închide investiţia în beneficiul cetăţenilor.

Dacă luăm în calcul reţeaua de apă şi canal, sunt peste 2 milioane de euro îngropaţi în pământ fără niciun fel de funcţionalitate”, a precizat Adrian Ţuţuianu, preşedintele C.J. Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial