20 aprilie 2024

2 iunie, Ziua naţională pentru adopţie

dgaspcCOMUNICAT DE PRESĂ

Un copil schimbă total viața unei familii! Un suflet atât de mic are atât de multe de oferit: iubire sinceră, bucurie, gingășie, atenție, o adevărată viață de familie! Din păcate, nu toți copiii au norocul să crească alături de familia lor, așa cum nu toate mamele pot avea proprii lor copii. Dar această situație se poate remedia prin intermediul adopției. Acest proces poate uni sufletul mic al unui copil cu sufletele a doi părinți care au dragoste de oferit. Adopția poate defini familia!

În data de 2 iunie, ne amintim mai mult ca oricând de importanța adopției, atât în viața adulților, cât și în viața micuților a căror soartă poate fi schimbată. Ziua Națională pentru Adopție este marcată anual din 2014.

Chiar dacă anul acesta situația epidemiologică a îngreunat procesul de adopție în ceea ce privește întâlnirile cu viitorii părinți, în perioada stării de urgență, de la începutul anului 2020, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița s-au realizat 12 încuviințări în vederea adopției, iar 4 copii sunt încredințați în vederea adopției. Reluarea activităților aferente potrivirii practice, cât și reluarea activității de consultare a profilului copilului greu adoptabil, se realizează cu respectarea regulilor igienico-sanitare, iar întâlnirile se organizează în spații care să permită menținerea distanței sociale, conform prevederilor legale. Chiar în data de 2 iunie are loc prima întâlnire dintre părinții dornici să adopte și copilul dorit la sediul instituției.

De asemenea, în prezent, 12 copii se află în potrivire practică. 7 dintre aceștia au vârsta cuprinsă între 5-9 ani și au fost selectați de familii din profilul copiilor greu adoptabili.

În evidența Serviciului Adopții, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, sunt 70 de familii care dețin atestat valabil, iar alte 3 cupluri se află în procesul de evaluare în vederea obținerii atestatului de familie adoptatoare.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale pentru Adopție, vă invităm să îi cunoașteți pe copiii din sistemul de protecție, care nu au posibilitatea revenirii în familia naturală, dar care au mare nevoie de grija celor cu suflet mare, cu suflet de părinți. Lăsați-i să vă lumineze viața, oferiți-vă și oferiți-le o șansă la o familie împlinită. Aceste suflete abandonate sau rămase singure pe lume vă pot umple golurile din viață, din case, din inimi!

Personalul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, care îi are în grijă pe acești micuți, este alături de toți cei care sunt dispuși să adopte și le va oferi tot sprijinul necesar în procedura de adopție.

Deschideți-vă brațele către ei, iar ei își vor deschide inima pentru dumneavoastră!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial